Boris Požeg

S prevzemom trženja Dončićevega imena se je začel njegov poslovni preporod

R.T.
8. 9. 2022, 13.56
Posodobljeno: 8. 9. 2022, 13.59
Deli članek:

Te dni se odvija tudi boj za blagovno znamko Luke Dončića, ki je vredna več deset milijonov evrov.

Tit Košir/Večer
Nekdanji voznik relija Boris Požeg se je znašel v sodni preiskavi .

Košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v torek vložil zahtevo pri ameriškem uradu za patente in blagovne znamke, s katero zahteva preklic registracije blagovne znamke Luka Doncic 7, ki je trenutno v lasti njegove matere Mirjam Poterbin. Ta je prenesla upravljanje vseh slovenskih podjetij, ki ekskluzivno tržijo blagovno znamko enega največjih zvezdnikov lige NBA, na svojega poslovnega in nekdanjega zasebnega partnerja Borisa Požega, ki se ukvarja s prodajo nepremičnin in gostinsko dejavnostjo.
Spletni portal Necenzurirano je poročal, da se je Požeg letos znašel v sodni preiskavi zaradi sumov treh velikih tatvin, s katerimi naj bi trije osumljeni povzročili dobrih 45.000 evrov škode. Tožilstvo jim očita, da so odtujili dve osebni vozili in skuter, ki naj bi ga Mirjam Poterbin podarila Luki Dončiću. Požeg je te očitke prejšnji mesec javno zanikal. Požegov prevzem trženja Dončičevega imena, ki bi mu lahko v prihodnjih letih prinesel milijone, časovno sovpada z njegovim poslovnim preporodom, ki je sledil obdobju finančnih težav. Lani se je tako lotil obnove zapuščenega hotela na Planini pod Golico, ustanovil pa je tudi podjetje za izvedbo stavbnih projektov.

Ljubljanski poslovnež je širši slovenski javnosti postal znan leta 2015. Takrat je na dražbi kupil blagovno znamko Hokejski klub Jesenice in napovedal ponovni vzpon jeseniškega hokeja. Od tega ni bilo nič, saj ni plačal obljubljenih 150.000 evrov in od nakupa odstopil. Kmalu zatem so se začele Požegove poslovne in finančne težave. Leta 2018 je njegovo podjetje MPB 4, prek katerega je pod blagovno znamko Pixi prodajal sladoled, končalo v stečaju. Njegove posle je že pred tem očitno prevzelo eno od podjetij, ki jih je ustanovila Mirjam Poterbin.

necenzurirano.si
/

Lani, ko je postal upravljavec in solastnik podjetja za trženje Luke Dončića, pa se je Požeg lotil drugih poslov. Konec lanskega leta je skupaj s partnerji kupil zapuščeni hotel Belcijan na Planini pod Golico, ki ga namerava obnoviti in v dveh letih ponovno otvoriti. Letos spomladi pa je ustanovil podjetje Eko Slam, ki se ukvarja z izvedbo stavbnih projektov. Kje bo gradil in kako financira vse te projekte, iz javno dostopnih virov ni jasno, poroča Necenzurirano.