EuroBasket

FOTO & VIDEO: Slovenija na prvenstvu s posebnimi dresi, Luka s sredine uspešno za tri

J.V.
31. 8. 2022, 19.17
Posodobljeno: 1. 9. 2022, 07.00
Deli članek:

V četrtek se bo v Nemčiji, Gruziji, Italiji in na Češkem pričel 41. turnir najboljših košarkarskih reprezentanc Evrope.

STA
Dončič je pred pričetkom prvenstva stare celine očitno v dobri formi.

Slovenija bo skupinski del v družbi Nemčije, Francije, Litve, Bosne in Hercegovine ter Madžarske odigrala v Kölnu. Naši fantje se bodo jutri uvodoma pomerili z Litvo. V primeru uspeha v predtekmovanju jih čaka selitev v Berlin, kjer bodo potekali obračuni za kolajne. 

Aktualni prvaki so v Nemčijo prišli z velikimi ambicijami, a hkrati v napovedih ostajajo previdni. Jasno je, da v mislih merijo na kolajno, toda turnir bo izjemno zahteven, saj je v krogu kandidatov za medalje kar nekaj reprezentanc s prav tako blestečimi imeni.

Najbolj izpostavljeni so trije superzvezdniki, dva od teh sta pobrala zadnje štiri nazive MVP-ja Lige NBA, vsi pa so bili minulo sezono izbrani v prvo peterko najmočnejše lige na svetu: Grk Giannis Antetokounmpo, Srb Nikola Jokić in naš Luka Dončić

Slovenija bo sicer na prvenstvu kot branilec naslova nastopala s posebnimi dresi oziroma našitkom prvaka. Doslej so zaporedoma naslove osvajale le: Španija, Litva, Sovjetska zveza in Jugoslavija.

Jutri se bo naša izbrana vrsta pomerila z Litvo in kot vidmo, je naš superzvezdnik očitno v odlični formi. S sredine igrišča je na treningu kot za šalo zadel trojko. V strelski formi pa je glede na posnetek očitno tudi kapetan Goran Dragić.