Amerikanizacija

FOTO & VIDEO: Gorbačov pokopal Sovjetsko zvezo s pico in torbico Louis Vuitton

J.V.
31. 8. 2022, 17.02
Posodobljeno: 1. 9. 2022, 00.13
Deli članek:

Nekateri so prepričani, se hladna vojna ni končala s padcem berlinskega zidu in razpadom Sovjetske zveze, ampak šele leta 1998, ko se je zadnji sovjetski voditelj pojavil v reklami ameriške franšize Pizza Hut.

youtube
Reklama za ameriško franšizo Pizza Hut je bila mednarodno predvajana prvič januarja 1998.

Včeraj so iz bolnišnice v Moskvi sporočili, da je v 92. letu starosti umrl Mihail Gorbačov, zadnji voditelj Sovjetske zveze. S položaja je odstopil 25. decembra 1991, potem ko je državo neuspešno skušal reformirati s perestrojko in glasnostjo. Sovjetska zveza je po 69 letih razpadla, končala se je hladna vojna, predsednik Ruske federacije je postal Boris Jelcin.

Nekateri so prepričani, se hladna vojna ni končala s padcem berlinskega zidu leta 1989 in razpadom SZ leta 1991, ampak šele leta 1998, ko se je Gorbačov pojavil v reklami ameriške franšize Pizza Hut. Reklamo so posneli leto prej na Rdečem trgu in restavracijah Pizza Hut v Moskvi. Prvič je bila mednarodno predvajana januarja 1998, toda ne v Rusiji.

Leta 2007 se je priljubljeni Gorbačov znašel še v reklami modnega velikana Louisa Vuittona. Oglas za tiskane medije ga prikazuje, kako se vozi v avtu ob berlinskem zidu, ob njem je "parkirana" Vuittonova torba. Fotografijo je posnela priznana ameriška fotografinja Annie Leibovitz.