Dirka po Španiji

Roglič se bo danes podal v lov za rekordno, četrto zaporedno zmago na Vuelti

M.K.
19. 8. 2022, 12.00
Posodobljeno: 19. 8. 2022, 12.19
Deli članek:

Ob 18.30 se danes z ekipnim kronometrom začenja kolesarska Dirka po Španiji. Ekipa Jumbo Visma, ki jo bo vodil trikratni zmagovalec Vuelte Primož Roglič, bo štartala dve minuto pred 20. uro. Če bo Roglič ob koncu dirke čez tri tedne nosil rumeno majico, bo postal prvi kolesar s štirimi zaporednimi zmagami na legendarni španski dirki.

Profimedia
Primož Roglič

Kolesarska dirka po Španiji so letos začenja v nizozemskem Utrechtu. Prvič po devetih letih se dirka začenja z ekipnim, dobrih 23 kilometrov dolgim kronometrom. Gre za ravninsko traso, v sklopu katere bodo morali kolesarji premagati le 74 višinskih metrov.

Dirka se začenja ob 18.30. Ekipa Jumbo Visma, ki jo bo vodil trikratni zmagovalec Vuelte Primož Roglič, bo štartala dve minuto pred 20. uro. Roglič bo s tem začel lov na rekordno četrto zaporedno zmago po Vuelti. Z zmago bi se tudi izenačil s španskim kolesarjem Robertom Herasom, ki je edini v zgodovini na tej dirki slavil štirikrat.

Slovenski zvezdnik velja za prvega favorita, vendar so v javnosti pojavljajo vprašanja, ali je po padcu in poškodbi hrbta na nedavni dirki po Franciji, že pripravljen na največje napore.

"Še vedno včasih čutim, da ni vse v redu," je ob včerajšnji predstavitvi ekip v srednjeveškem središču Utrechta dejal Roglič, a je zatrdil, da je pripravljen na dirko. "Kaj to pomeni, bomo videli v prihodnjih dneh," je še dodal.

Ob tem je Roglič poudaril, da ne želi prerokovati in napovedovati dosežkov in razpleta, saj bo vse vidno že v kratkem na terenu na Nizozemskem in nato na Iberskem polotoku.