Kar po odstavnem pasu

FOTO in VIDEO: To, kar si je privoščil voznik te avtošole, za promet na slovenskih cestah ne obeta nič dobrega

R.T.
17. 6. 2022, 07.11
Deli članek:

Intervencijske službe so se včeraj znova s težavo prebijale skozi gnečo, vozniki pa iskali »bližnjice.« Zajetno mero napuha je izkazal predvsem voznik ljubljanske avtošole.

Bralec M. B.
Ko je vse stalo, jo je mahnil po odstavnem pasu.

Slovenske ceste je bil včeraj zaradi katoliškega praznika, ki ga obeležujejo v Avstriji, Nemčiji in še nekaterih drugih evropskih državah, zopet polne pločevine, posledično pa so dan zaznamovali številni zastoji. Nepresenetljivo so za dodatno tegobo zopet poskrbeli bolj ali manj oholi vozniki in tisti, ki ne vedo, da je kaos na cesti dodaten razlog za bolj strpno vožnjo. Voznik mora imeti v mislih tudi večjo verjetnost nesreče, v kateri morda kakšen nesrečnik potrebuje pomoč. Da se morajo v teh trenutkih reševalci med pločevino prebijati le s težavo, torej ni niti najmanj koristno, še več, stane lahko tudi življenja.

V Zavodu reševalni pas so včeraj postregli s posnetkom reševalcev na nujni vožnji, ki so se srečali ravno s tem, proti čemer se v borijo. »Danes smo žal spet bili priča egoizmu in neznanju!« so zapisali ob posnetku, s katerega je razvidno, da so se intervencijske službe včeraj na avtocesti med Logatcem in Uncem ter tudi v nasprotno smer proti Ljubljani le s težavo prebijale skozi zastoje. »Strašljiva je misel, da smo zaradi svojega egozima sposobni ogrožati življenja!« so še dodali.

Da pa tudi prihodnost ne obeta nič dobrega, priča izkušnja enega od naših bralcev, ki se je ob včerajšnjih zastojih znašel na južni ljubljanski obvoznici in se srečal z naravnost osupljivim prizorom. Kot nam je pojasnil, dejstva, da ljudje o reševalnem pasu »nimajo pojma, ni treba razlagati. Višek pa je predstavljal voznik avtošole, ki se je odločil, da jo bo od odcepa za Ljubljana center ubral kar po odstavnem pasu.« Gre za skoraj 800 metrov dolg odsek, voznik avtošole pa se je za to prepovedano »bližnjico« odločil v popolnem zastoju. Kot nam je še pojasnil bralec, so se za podobno potezo odločili tudi drugi, zlasti tuji vozniki. »Se pa sprašujem, katera ura avtošole nas po novem uči vožnje mimo, po odstavnem pasu,« je še izpostavil.