"Lepo je biti župan Ljubljane"

Janković bo ponovno kandidiral za župana Ljubljane

A.R./STA
9. 5. 2022, 14.12
Posodobljeno: 9. 5. 2022, 14.43
Deli članek:

Ljubljanski župan Zoran Jaković je danes napovedal, da bo jeseni ponovno kandidiral za župana LJubljane.

STA
Zoran Janković

Ljubljanski župan Zoran Janković je danes napovedal svojo ponovno kandidaturo za župana prestolnice na jesenskih lokalnih volitvah. Svojo namero je oznanil na današnji slavnostni seji mestnega sveta ob občinskem prazniku, kjer je pohvalil svojo ekipo, naštel nekaj že realiziranih projektov in napovedal nekaj novih, ter poudaril pomen sodelovanja z državo.

Janković je naštel nekaj tem, s katerimi se bo v prihodnje morala spopasti država, pozdravil najverjetnejšo prihodnjo vlado Roberta Goloba, slednjega pa označil za enega največjih energetskih strokovnjakov v Evropi.

"Lepo je biti župan Ljubljane"

Razen naštevanja svojih preteklih projektov, pri čemer ni znano, ali med njih dolgoletni župan prišteva tudi zaplete pri gradnji dveh mestnih stadionov, je napovedal zaključek gradnje nove plinsko-parne turbine, novo sežigalnico, omenil je podpis 35 milijonov vrednega sporazuma za prenovo Ljubljanice, v katerega je vključena tudi država in vključuje gradnjo treh malih hidrocentral, krožno pot po reki in lesene ladjice s pogonom na sončne panele.

Stanovanjski sklad načrtuje čez 1000 neprofitnih stanovanj, na področju kulture je med drugim izpostavil Rog in Baragovo semenišče, na področju športa pa novi bazen Vevče, atletski center Žak, medtem ko se že gradi pokriti olimpijski bazen na Iliriji. Janković, ki je na čelu Ljubljane že štiri županske mandate je dodal, da je »lepo biti župan Ljubljane«.