Nekaj oblakov

Bo vreme zdržalo čez praznike?

G.G.
27. 4. 2022, 10.24
Posodobljeno: 27. 4. 2022, 20.37
Deli članek:

Praznična sreda bo aprilsko mešana, preseneti lahko kakšna ploha. Kaj pa ob podaljšanem koncu tedna, kako bo takrat, se sprašuje marsikdo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Lepo po vrsti. Sredin dan boja proti okupatorju bo dopustil nekaj sončnih žarkov, čeprav povsem brez padavin ne bo šlo. V notranjosti Slovenije lahko nastane nekaj ploh, preseneti lahko celo kakšna nevihta, predvidevajo na Agenciji za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Goriškem in ob morju okoli 20 stopinj Celzija.

V četrtek, petek in soboto bo večinoma sončno, po nebu se bodo sprehajali posamezni oblački. Čez dan se lahko temperature dvignejo do prijetnih 20 stopinj Celzija. Vreme bo držalo še v nedeljo, nekateri bodo sicer pogledovali v koprenaste oblake, ki pa iz sebe ne bodo stisnili dežnih kapljic. V ponedeljek se bodo oblaki zbrali, zgostili, po oceni meteorologov pa lahko pričakujemo le manjše, krajevne padavine.

Zato zaključimo z besedami vremenoslovcev na Arsu. Vreme bo do torka »primerno za vse vrste aktivnosti v naravi- kolesarjenje, pohodništvo, tenis (op a. pisec teh vrstic si je že rezerviral termin), vodni športi, aktivnosti na morju, piknike..«