Sušec

Iskrica s tirov dovolj za razmah ognja

G.G.
24. 3. 2022, 07.49
Posodobljeno: 24. 3. 2022, 07.55
Deli članek:

Včeraj je zagorelo na več mestih ob železniških tirih na območju Škofje Loke.

PGD Dob
Ob železnici je gorela utrujena suha trava.

V dneh, ko je zemlja suha kot poper, na različnih koncih Slovenije vznikajo manjši in malo večji travniški požari. Včeraj je zagorelo ob železnici na območju Škofje Loke. Policisti so ugotovili, da je bil vir ognja najverjetneje iskrenje pri vožnji vlaka po tirih. Posredovati so morali ljubljanski poklicni gasilci in njihovi kolegi iz prostovoljnih gasilskih društev. V času gašenja požara je bil za nekaj časa ustavljen železniški promet.

Pogled na vremensko napoved do konca tedna ne kaže, da bi lahko nad naše kraje priplesali oblaki, ki bi namočili izsušena tla.

Uprava za zaščito in reševanje je že na začetku prejšnjega tedna razglasila veliko požarno ogroženost na območju celotne Slovenije, zato je od takrat v naravnem okolju prepovedano požiganje in odmetavanje gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, kuriti in požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, ter izvajati ognjemete. Policija in Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami v tem času izvajata poostren nadzor.