Dvojna merila

Šarec: Da Janša, ki je dve leti zatiral pravico do shodov, vabi na shod v podporo Ukrajini, je dvolično

R.T.
28. 2. 2022, 17.47
Posodobljeno: 28. 2. 2022, 18.06
Deli članek:

Predsednik opozicijske LMŠ Marjan Šarec je predsednika vlade Janeza Janšo kritiziral zaradi dvojnih meril.

Twitter / Stranka LMŠ
Marjan Šarec trdi, da gre pri Janševih pozivih na shod za dvoličnost.

Predsednik vlade Janez Janša se je od začetka ruskega napada na Ukrajino aktiviral. Na Twitterju ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu grozi, da ni edini z jedrskim orožjem, poziva k vzpostavitvi prepovedi preletov nad Ukrajino in s tem zaostruje vojno retoriko, kar bi lahko prineslo nevarne posledice.

Na kritike pa je naletel tudi zaradi včerajšnjega tvita, v katerem je pozval uporabnike, da se udeležijo shoda v podporo Ukrajini, ki naj bi se zgodil v sredo ob peti uri, le dan zatem, ko so shod napovedale tudi nevladne organizacije.

Do Janševega poziva k shodu so kritični v LMŠ. In to ne zato, ker tak shod ne bi bil legitimen, je povedal predsednik LMŠ Marjan Šarec v današnji izjavi za javnost, temveč zato, ker je Janša "zadnji, ki lahko poziva na ta shod, glede na to, da je dve leti zatiral pravico, svobodo do shodov, zborovanj in celo pošiljal solzivec nad protestnike."

Šarec je še dodal, da Janša s pozivom na shod v podporo Ukrajini izkazuje dvojna merila in dvoličnost. "Enaka dvoličnost kot leta 2019, ko so medijska trobila stranke SDS označila Zelenskega za plačanca Moskve, danes pa se lepijo nanj."

Spomnimo, leta 2019 so ob izvolitvi ukrajinskega predsednika Janševi mediji Volodimirja Zelenskega označili za ruskega plačanca in ob tem zapisali, da "je v resnici lutka v rokah mogočnih nasprotnikov dosedanjega ukrajinskega predsednika Petra Porošenka."

Zajem zaslona / Nova24TV
Medij stranke SDS je leta 2019 Zelenskega označil za ruskega plačanca in "lutko"