Tudi o srečanju z Golobom

Janković vladi: Nehajte "cincat" in se odločite za obvezno cepljenje!

L.J.
4. 1. 2022, 12.43
Posodobljeno: 4. 1. 2022, 13.59
Deli članek:

Na današnji novinarski konferenci je ljubljanski župan Zoran Janković komentiral aktualno dogajanje v Ljubljani in širše v Sloveniji

STA
Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci v Mestni hiši povedal, da je prepričan, da bo na volitvah zmagala leva opcija.

Ljubljanski župan Zoran Janković je občanom zaželel srečno 2022 in komentiral silvestrsko dogajanje. Letošnji "ekološki" ognjemet je trajal le minuto in pol, za kar je bila odgovorna megla, je povedal Janković.

V Ljubljani so pričeli s pospravljanjem gostinskih stojnic, lučke pa bodo mestno vzdušje krasile še 12 dni. Občina se je odločila, da bo gostincem, ki jim je vlada z odlokom prepovedala dejavnost, vrnila 30 odstotkov že plačane kavcije. Za tiste, ki so na Bregu prodajali druge izdelke in so lahko svojo dejavnost opravljali, pa bo kavcija celotno plačilo.

Ob pogledu na preteklo leto je Janković izpostavil nekaj posebnih dosežkov. Med njimi zanj izstopa pozitivno mnenje, ki so ga na Mestni občini Ljubljana prejeli za 14.5 milijone evrov sofinanciranja iz državnih in kohezijskih sredstev, ki so jih prejeli za ureditev kolesarskih poti na Ižanski in Črnovaški cesti. Na mnenje so čakali tri mesece, trdi Janković. 

Ljubljanski župan se je ponovno opredelil tudi do cepljenja. Ministrom je zažugal, naj prenehajo s "cincanjem" in naj sprejmejo odločitev o obveznem cepljenju. Prav tako je pozval Ljubljančane, ki se še niso cepili, naj to storijo. 

Z Golobom se še ni srečal

Na novinarska vprašanja o morebitnih srečanjih z Robertom Golobom ni podal preveč informacij. Povedal je, da se z njim še ni srečal, da pa je na Golobu, da se odloči, kdaj bo "šel v akcijo". Janković je dodal, da je pregledal programe "levih opcij," da so si med seboj po njegovi oceni precej podobni, in da je prepričan, da bo na volitvah zmagala leva opcija. Pozval je civilno družbo, "predvsem tisto, ki je sodelovala pri referendumu o vodah," naj s svojim delovanjem pripomore k temu, da se bo na volitvah zglasilo čim več državljanov in državljank. 

Na vprašanje, če sta se z Golobom pogovarjala o možnosti, da se stranko Pozitivna Slovenija, ki jo je ustanovil Janković, "odmrznila" za naslednje parlamentarne volitve, je Janković odgovoril, da obstaja več možnosti, o katerih se bo moral Golob odločiti sam.