Bolfenk

Požar zajel apartmajsko naselje na Pohorju

M.M./STA
22. 12. 2021, 07.25
Posodobljeno: 22. 12. 2021, 08.46
Deli članek:

Zagorelo v stanovanjski stavbi, v apartmajskem naselju Bolfenk na Pohorju.

Bobo
Požar pa je bilo mogoče videti tudi iz mestnega središča Maribora in širše okolice.

Sinoči okoli pol devete ure zvečer je na območju občine Hoče-Slivnica po poročanju uprave za zaščito in reševanje prišlo do požara na stanovanjski stavbi. Zagorela je streha enega od objektov v apartmajskem naselju Bolfenk na Pohorju, ki se nahaja v bližini hotela Bellevue.

Požar na območju občine Hoče-Slivnica je zajel strešni del okoli 250 kvadratnih metrov velikega objekta, z ognjem pa se je borilo 91 gasilcev iz mariborske poklicne gasilske brigade ter prostovoljni gasilci iz Hoč, Bohove, Hotinje vasi, Razvanja, Peker, Radvanja in Studencev.

Na kraj dogodka so poleg reševalcev in policistov prišli tudi hoški župan Marko Soršak, poveljnik občinske civilne zaščite in dežurni vzdrževalci ceste, saj je zaradi nizkih temperatur požarna voda pričela zmrzovati. Na požarni straži so trenutno še vedno gasilci hoškega gasilskega društva.

Po informacijah naj bi bili v stavbi zasebni apartmaji, ta pa se nahaja ob objektu z bazenom in savnami. Na delu so bili med drugim mariborski poklicni gasilci, požar pa je bilo mogoče videti tudi iz mestnega središča Maribora in širše okolice.

Bobo
Požar pa je bilo mogoče videti tudi iz mestnega središča Maribora in širše okolice.