Prva slovenska liga

Maribor in Koper zmagala

G.G./STA
6. 11. 2021, 18.21
Posodobljeno: 6. 11. 2021, 22.13
Deli članek:

Maribor pod vodstvom Radovana Karanovića še naprej niza dobre rezultate, na zadnjih sedmih tekmah je petkrat zmagal in dvakrat remiziral. Danes so zmagali proti Bravu v gosteh. S tem se je Maribor začasno povzpel na vrh lestvice. Bravo, ki je pet krogov brez zmage, ostaja četrti. Zvečer je zmagal še Koper, ki je zaradi razlike v zadetkih na prvem mestu.

Grega Wernig

Maribor, ki je pogrešal kar nekaj poškodovanih igralcev in kaznovanega Blaža Vrhovca, je imel prvo priložnost na tekmi, ko je v kazenskem prostoru v četrti minuti zgrešil Ognjen Mudrinski. Toda že v osmi minuti je srbski napadalec dosegel svoj peti gol v sezoni, potem ko je Martin Milec podal v globino, Rok Sirk pa je žogo oddal do Mudrinskega, ki je nato z močnim strelom s 14 metrov malce z desne strani premagal Renata Josipovića.

V 17. minuti so prvič resno zagrozili tudi domači, ko je s približno enajstih metrov Mark Španring žogo poslal čez gol. Na drugi strani je Jan Repas v 19. minuti sprožil z velike razdalje, domači vratar pa je žogo odbil čez prečko. To je bila ob nekaj nenatančnih poskusih tudi zadnja resna akcija polčasa.

V 48. minuti je Sandi Ogrinec poskusil s strelom od daleč, izkazal pa se je Ažbe Jug, na drugi strani pa je novo mariborsko priložnost malce zatem zapravil Sirk. V nadaljevanju večjih priložnosti ni bilo, med drugim je v 62. minuti Mudrinski pri gostih zgrešil z glavo, enega potencialno nevarnih strelov domačih v kazenskem prostoru pa so Štajerci nekaj minut pozneje blokirali.

V 69. minuti pa je bilo precej bolj vroče pred vrati Maribora, ko je po desni strani v kazenski prostor prodrl Loren Maružin, nato žogo oddal nazaj do Amarja Memića, ki pa mu ni uspelo sprožiti dovolj dobrega strela iz bližine. V 71. minuti je prav tako z desne strani iz bližine na drugi strani Mudrinski zadel le zunanji del mreže.

V 73. minuti je Robert Voloder blokiral Maružinov strel v kazenskem prostoru, pet minut pozneje pa je Španring iz bližine malce z leve strani žogo poslal čez gol. Gledalci so novo priložnost videli v 85. minuti, ko je Martin Milec poskusil z desne strani in le za malo zgrešil cilj. Natančnejši je bil Žan Vipotnik v prvi minuti sodniškega dodatka, ko je po podaji z leve strani iz bližine potrdil zmago gostov.

Bravo bo v 17. krogu 21. novembra gostoval v Sežani, Maribor pa bo gostil Aluminij.