Zakaj v bran Tei Jarc?

Šarec o incidentu na Kredarici: "JJ ni prav nobena žrtev, narod je"

R.T.
25. 8. 2021, 14.29
Posodobljeno: 25. 8. 2021, 14.40
Deli članek:

Petkov incident na Kredarici oziroma »Kregarici« se še ni povsem polegel. Predsednik LMŠ Marjan Šarec je pojasnil svoje stališče.

Primož Lavre
Marjan Šarec in Janez Janša.
»Ni opravičila za tako komunikacijo, ampak se morata tudi predsednik vlade in minister Hojs vprašati, ali nista morda prav ona kriva za to, kar se danes dogaja med ljudmi in na družbenih omrežjih,« predsednica SD Tanja Fajon.

Predsednica sindikata Mladi plus Tea Jarc je v družbi petkovih protestnikov na vrhu Triglava glasno obtoževala predsednika vlade Janeza Janšo in obrambnega ministra Aleša Hojsa. Večina opozicijskih politikov ni odobravala ta način komunikacije, predsednik LMŠ Marjan Šarec pa je podal »ločeno mnenje«. Žaljive besede je sicer obsodil, dodal pa je, da v normalnih razmerah gotovo ne bi šel kdo na Triglav povedat premierju, kar mu gre, »a mi že dve leti ne živimo v normalnih razmerah«. Spomnil je na dogajanje, povezano s STA, imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev in dobavo zaščitne opreme za covid-19. »Če bi bil predsednik vlade državnik, bi jih povabil za mizo, jim prisluhnil, bi se pogovorili in rešili stvari. Če pa jih zmerja s psihiatričnimi bolniki in podobnimi stvarmi, potem mu je bilo še premalo povedano,« je sklenil Šarec.

Ker so nekateri Šarcu očitali, da se je postavil v bran Jarčevi zaradi političnih točk, je danes na Twitterju dodatno razložil svojo pozicijo. Zakaj se ji je torej postavil v bran? Zato, ker bolj verjame Tei Jarc kot Janezu Janši. »Če bom zato (politično) umrl, bom vsaj vedel, da se nisem udinjal in sem sledil prepričanju. JJ pa ni prav nobena žrtev, narod je,« je konstatiral na med politiki najbolj priljubljenem družabnem omrežju.