oglasil se je na instagramu

FOTO: Kaj je Pahorjev sin sporočil Janši?

R.T.
15. 7. 2021, 16.06
Posodobljeno: 15. 7. 2021, 17.31
Deli članek:

Oglasil se je na Instagramu.

Bobo
Luka Pečar Pahor

Premier Janez Janša je včeraj na družbeno omrežje Instagram objavil fotografijo, posneto 19. marca letos, ko se je proti covidu-19 cepil slovenski politični vrh - poleg predsednika republike Boruta Pahorja, predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča in predsednika državnega sveta Alojza Kovšce, tudi predsednik vlade.

Janša je ob fotografiji državljane pozval k cepljenju in zapisal: "Zdaj je na vas! Nevarnost covid-19 je še vedno tu, a odgovornost za vaše zdravje in zdravje vaših bližnjih je povsem v vaših rokah. Cepiva je dovolj. Ne stroka, ne EU, ne vlada ne morejo narediti nič več. Cepimo se! Ne potrebujemo novih omejitev, le odgovornost in solidarnost".

Instagram (osebni profil)
Pod premierjevo objavo se je oglasil sin Boruta Pahorja Luka Pečaver Pahor.

Objavo je všečkal tudi sin predsednika države Luka Pečar Pahor in se na premierjevo objavo odzval v komentarju. "Drži, a ne 'povsem', odgovornost in solidarnost je (še vedno) tudi na Vladi Republike Slovenije. Odgovornost je na vseh, seveda v razmerju do njihovih zadolžitev in zmožnosti. Delitev (političnega) tveganja se mi zdi pomembna, ne pa na način prenosa celotne odgovornosti (posledično tudi morebitne krivde) na posameznika," je zapisal.

Sinu predsednika države je brž odgovoril Nace Panič, ki je (bil) v partnerski zvezi s slovensko manekenko in igralko Injo Zalta. "Luka za predsednika," je komentiral in dodal: "Dobro so te naučili mlatiti prazno slamo z davkoplačevalskim denarjem, ki si ga tvoj oče nikakor ne zasluži" (lektorirano).