Pogovor

Jurša: "Janša je prijeten sogovornik"

C.E./STA
3. 2. 2021, 14.18
Posodobljeno: 3. 2. 2021, 14.24
Deli članek:

Vodja poslancev Desusa se je pogovoril s premierjem Janezom Janšo.

STA
Franc Jurša in njegov strankarski kolega Branko Simonovič.

Jurša je premierja in obenem zdravstvenega ministra seznanil s stališči Desusa glede podpore konstruktivni nezaupnici. Povedal mu je, da Desus v nobenem primeru ne namerava biti ekstremna opozicija.

O položaju ministra za kmetijstvo Jožeta Podgorška se z Janšo po Jurševih navedbah nista pogovarjala. Prav tako se nista pogovarjala o tem, ali s tem čakajo na rezultat konstruktivne nezaupnice.

Na vprašanje, ali je vendarle tako moč razumeti sosledje dogodkov, torej da bi Janša z odločitvijo glede Desusa v vladi počakal na glasovanje o konstruktivni nezaupnici, pa je Jurša odgovoril slikovito: "Nič ne bo narobe, če boste razumeli tako, kot mislite. Predvsem vam moram povedati, da je Janša prijeten sogovornik," je dejal Jurša dodal.

Janša je namreč v petek dejal, da do današnjega srečanja koalicije, ki bo pozneje popoldne, pričakuje odgovor poslancev Desusa, ali sodelujejo z vlado ali so klasična opozicija brez kadrovskega razreza v vladi. Če vlade ne podpirajo, bo poleg zdravstvenega odprt tudi kmetijski resor, ki ga zdaj vodi Podgoršek, je v petek povedal Janša.

Prvak Desusa Karl Erjavec je v torek sporočil, da njegovi poslanci podpirajo konstruktivno nezaupnico, toda iz stranke prihajajo različna stališča glede stališča posameznih poslancev.