promet

Poledica in spolzke ceste povzročajo preglavice voznikom

B.K.
29. 12. 2020, 08.45
Posodobljeno: 29. 12. 2020, 10.44
Deli članek:

Ponekod po Sloveniji se zaradi nizkih temperatur pojavlja možnost poledice. Prometno-informativni center voznike poziva, naj vožnjo prilagodijo razmeram.

promet.si
Obvezna je uporaba verig na avstrijski strani prelaza Ljubelj.

Celjske policiste je v zadnji uri več voznikov obvestilo, da je na širšem območju Šentjurja vozišče zelo spolzko. Najhuje je na relaciji Šentjur – Dobje, kjer so s ceste zapeljala že tri vozila. K sreči v omenjenih nesrečah ni bil nihče poškodovan.

Celjski policisti zato vse voznike opozarjajo naj vožnjo prilagodijo razmeram na vozišču in naj vozijo strpno in previdno.

Že včeraj pa so gorenjski policisti obravnavali številke zdrse ter ustavitve vozil zaradi zimskih razmer. Večje škode k sreči ni bilo. Razmere so danes sicer že boljše, a je vožnja še vedno bistveno težja kot v suhih pogojih. Vozna površina je spolzka in poledenela. Ponekod so problematični tudi spolzki pločniki.

O spolzkih pločnikih in poledici na cestišču, kljub temperaturam nad ničlo, poročajo tudi iz drugih slovenskih krajev.

Nekatere ceste zaprte

Zaradi snega sta sicer v državi popolnoma zaprti cesta čez prelaz Vršič in regionalna cesta Volče – Solarji. Zaprta je tudi cesta čez Korensko sedlo, a na avstrijski strani.

Zaradi zimskih razmer je obvezna uporaba verig na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.

Na vipavski hitri cesti je promet zaradi razlite tekočine oviran med pokritima vkopoma Rebrnice 2 in Rebrnice 1 proti Razdrtemu.

Za priklopnike in polpriklopnike je prepovedan promet na cesti Godovič - Črni Vrh - Col – Ajdovščina.