Najbolj idealni načrt

Osnovne šole, vrtci in zavodi s 4. januarjem odpirajo svoja vrata

L.K.
18. 12. 2020, 14.15
Posodobljeno: 18. 12. 2020, 15.04
Deli članek:

Tak je po besedah ministrice Simone Kustec "najbolj idealni načrt".

Bobo
Otroci se vračajo v šole in vrtce.

V letu, ki se izteka, so na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport kar nekaj časa posvetili tudi smernicam in načinom za delovanje v novem letu, je dejala šolska ministrica Simona Kustec. Želijo, da bodo naloge, ki jih čakajo v 2021, izpeljane na najboljši možni način, čeprav močno pod taktirko korone.

Poudarila je, da se zavzemajo za ponovno odpiranje šol in vrtcev.

V letošnjem šolskem letu bo poklicno maturo opravljalo 9093 dijakov, splošno pa 6927. Celotna generacija ima od konca lanskega in z izjemo prvega meseca šolskega leta posebne, covdiu prilagojene razmere, saj priprave potekajo le na daljavo.

Vračanje

"Vsi potrebni načrti, priporočila in smernice tako na pedagoškem kot tudi epidemiološkem delu so pripravljeni in so že posredovani šolam. Način, kako bodo odpeljani, pa verjamem, da bo možno aktivirati takoj že s 4. januarjem," je dejala in predstavila "najbolj idealni načrt", kot je dejala.

S 4. januarjem se vračajo v šole vračajo učenci in učenke prve triade osnovnih šol, šol in zavodov za otroke s posebnimi potrebami, za vse otroke pa bodo svoja vrata spet odprli tudi vrtci. Temu bo sledilo vračanje učenk in učencev drugih razredov osnovne šole ter tudi "prioritetno vračanje zaključnih letnikov srednjega in poklicnega izobraževanja".

Ostali se bodo v šolske klopi vrnili takoj, ko bo mogoče.

Poudaril je še, da bodo maturo v šolskem letu 2020/2021 izvedli. Izvedli bodo tudi nacionalna preverjanja znanja.