Vitamin D

Bolezni se postavite po robu – z vitaminom D

Promocijsko sporočilo
18. 12. 2020, 14.15
Deli članek:

Vitamin D neposredno sodeluje s celicami, ki so odgovorne za boj proti okužbam, kar je še posebej pomembno v obdobju, v kateremu se nahajamo.

Thinkstock
Prehlad

Če pogosto zbolite, zlasti za gripo ali prehladom, lahko k temu zelo prispeva nizka raven vitamina D.

Tudi z raziskavami je dokazano, da vitamin D igra izredno pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema, eden najpogostejših simptomov njegovo pomanjkanja pa je povečano tveganje za obolevnost.

Dejstvo je, da samo s prehrano in sončno svetlobo ne dobimo dovolj vitamina D za ohranjanje optimalnega zdravja, zato strokovnjaki priporočajo uživanje vitaminov in mineralov z visoko vsebnostjo hranil v obliki tekočih prehranskih dopolnil.

Pri holistic.si za zvišanje ravni vitamina D še posebej priporočajo prehransko dopolnilo D3 in K2. Skupaj pripomoreta k ohranjanju zdravih kosti, trdnih zob, izboljšata pa tudi fizično zmogljivost, okrepita imunski sistem in pripomoreta tudi k odpravljanju drugih težav, ki jim botruje pomanjkanje vitamina D. V Centru Holistic še razložijo, da vitamin D spodbuja absropcijo kalcija v telo, vitamin K pa skrbi, da se ta v telesu nalaga na prava mesta.