Dobri obeti

Jelko Kacin napovedal dobre novice

L.K.
17. 12. 2020, 12.25
Posodobljeno: 17. 12. 2020, 14.10
Deli članek:

Dobili naj bi jih še danes popoldne.

Bobo
Razmere se zadnjih nekaj dni izboljšujejo.

Kot je podatke, zbrane včeraj, označil jih je za vzpodbudne, na današnji tiskovni konferenci povzel vladni govorec Jelko Kacin, se skupno število vseh bolnikov v vseh bolnišnicah spušča proti mejni vrednosti 1200, »ki je pomemben mejnik v načrtu sproščanja vlade, ki potrjuje dosedanje odločitve vlade za delni prehod iz črnega v rdeče območje«. Skupaj je bilo namreč včeraj hospitaliziranih 1229 covidnih pacientov, kar je 22 manj kot v torek. Intenzivno nego jih je potrebovalo 208, v torek 211. V bolnišnice so včeraj sicer sprejeli kar veliko pacientov, to je 123, a so jih veliko tudi odpustili – 116.

STA
Jelko Kacin

Kacin je dal vedeti, da se nam danes popoldne obetajo dobre novice. »Imam zelo močan občutek, da vam bom popoldan na popoldanski konferenci lahko povedal kaj več in kaj lepega,« je bil skrivnosten vladni govorec. Se nam morda obeta ukinitev policijske ure za praznike?

Vlada bo prav tako določila maksimalno število ljudi, ki bo med prazniki lahko sedelo za mizo. Pri tem ne bo nujno, da bo šlo le za družinske člane; v število ne bodo všteti otroci.