Junak ali nasilnež?

FOTO: Mehanik rešil otroka in pretepel pedofila. Ker je pedofil umrl, mu grozi 15 let za rešetkami

J.P.
17. 12. 2020, 10.57
Posodobljeno: 17. 12. 2020, 11.00
Deli članek:

Je uporabil pretirano silo?

Profimedia
Vladimir Sankin

Ruski mehanik bi za umor pedofila lahko »odsedel« do 15 let, saj ga je porota spoznala za krivega. Kazen mu bodo izrekli prihodnji teden.

Vladimir Sankin (34) je do smrti potolkel pedofila Vladimirja Zajceva, s tem pa iz njegovih krempljev rešil otroka. »Imel sem možnost, da grem mimo, ali pa da rešim otroka. Gotovo bi vsak človek na mojem mestu ravnal enako,« se je pridušal Sankin.

Porota ga je po osemurni razpravi spoznala za krivega, čeprav je Zajcev umrl zaradi podhladitve in ne Sankinovih udarcev z leseno palico.

Profimedia
Vladimir Sankin

Šel je mimo

Zajcev je v svoje stanovanje v Ufi zvabila fanta, stara 10 in 14 let, ter ju opil. Najstniku je ukazal, naj se sleče, in mu zagrozil s smrtjo in raztelešenjem, če ga ne bo ubogal. Mlajšemu je uspelo pobegniti, pri čemer je naletel na mimoidočega Sankina. Ta je osvobodil najstnika, Zajceva pa pridržal do prihoda policistov.

Profimedia
Vladimir Sankin

Preiskava je sicer narisala drugačno sliko. Fanta naj bi Zajcevu pred prihodom Sankina že utekla, on pa naj bi uporabil pretirano silo. Zajcev naj bi med pretepom padel, se udaril v glavo in obležal na mrzlih tleh. Umrl je med prevozom v bolnišnico.

V hišnem priporu

Peticija, da bi umaknili obtožbe zoper Sankina, je zbrala 70.000 podpisov, našel pa se je celo dobrotnik, ki mu je plačal odvetnika. Obramba se bo na razsodbo pritožila, sodnika pa je že pozvala, naj mehanika kaznuje s pogojno kaznijo oziroma odredi novo sojenje na podlagi spremenjene obtožnice.

Sankin je trenutno v hišnem priporu.