Slovenci znova stopili skupaj

Vid in Vanja ne bosta pristala na cesti: »Jočem. Od sreče, ganjenosti ...«

R.T.
4. 11. 2020, 15.15
Posodobljeno: 4. 11. 2020, 17.36
Deli članek:

Vid Knehtl in njegova mama Vanje Ropič sta potrebovala pomoč in Slovenci so se odzvali. V zgolj štirih dneh in pol sta zbrala dovolj denarja, da ne bosta ostala brez strehe nad glavo.

Č.G./Štajerski tednik
Vid in Vanja sta sporočila veselo novico.

Poročali smo že o 16-letnem Vidu in njegovi mami Vanji. Nazadnje v včerajšnji številki časnika Svet24 in danes zjutraj na spletu, ko smo javnosti posredovali njun klic na pomoč. Kmalu bi lahko namreč ostala brez hiše, pravzaprav hiške na obrobju Ptuja. Vid je namreč otrok s posebnimi potrebami, ima močno poškodovane možgane. Grozilo mu je, da nikoli ne bo stal na lastnih nogah, po lanski zelo zahtevni operaciji pa lahko danes s pomočjo opore vendarle naredi nekaj korakov.

Ob vseh stroških, ki jih Vanja vlaga v Vidovo zdravje, jima je zmanjkalo denarja za poplačilo kreditov, hiša pa je posledično pristala na dražbi. Banka upnica, ki jo je kupila, jima je nato ponudila odkup po ceni 36.700 evrov, torej ceni, po kateri so jo kupili na dražbi. Vanja in Vid sta se bila tako primorana za pomoč obniti na dobrosrčne Slovence. Ti so, kot že tolikokrat do zdaj, klic na pomoč slišali in se tudi odzvali. 

»Tone Pavček je bil res VELIK ČLOVEK, zato Vam ob njegovih besedah z Vidom sporočava, da ste zbrali dovolj denarja za najino hiško,« je namreč danes dopoldne na družabnem omrežju sporočila presrečna mama Vanja. »Jočem. Od sreče, ganjenosti in preplavlja me hvaležnost. Iskreno? Nekaterim izmed občutkov sploh ne poznam imena. Hvala, od srca hvala,« je dodala. 

Njeno sporočilo objavljamo v celoti:

»Tone Pavček je bil res VELIK ČLOVEK, zato Vam ob njegovih besedah z Vidom sporočava, da ste zbrali dovolj denarja za najino hiško.

Jočem. Od sreče, ganjenosti in preplavlja me hvaležnost. Iskreno? Nekaterim izmed občutkov sploh ne poznam imena. HVALA OD SRCA HVALA.

Točen znesek še seveda ni znan, predlagam pa sledeče. Večino akcij sem dogovorila veliko pred začetkom. Tako bodo prispevki še v medijih ta in naslednji teden. Tudi tukaj na FB potekajo razne licitacije in dobrodelne akcije, v javnih ter zaprtih skupinah, ki ste jih organizirali VI, večino vas osebno sploh ne poznam in to je zame neprecenljivo. HVALA Prav tako bodo še aktivne SMS donacije na 1919 z besedo VIDU5, saj so bile pogodbe podpisane prej in sama si niti v sanjah nisem mogla predstavljati, da se bo denar za hiško zbral v le štirih dneh in pol. Vse, kar bo pricurljalo še na račun Društva prijateljev mladine Maribor za Vida, bo namenjeno Vidu in njegovim potrebam za kvalitetnejše življenje. Odkup hiše je rešitev golega preživetja. Vid potrebuje kvalitetnejše pogoje za življenje, predvsem kopalnico, ki bo varna in mogoče tudi svojo, malo večjo sobo. Zelo prav bi prišla preureditev hiše za potrebe odraslega "vozičkarja".

Vse, kar se bo še dogajalo, tudi končni znesek, sproti spremljajte na strani Dobrodelna akcija - Vid in Vanja zbirava za odkup hiške. Objavljala bom ažurno.«