spet rekordno število novih okužb

Po neuradnih podatkih včeraj potrdili več kot 1600 novoodkritih primerov koronavirusa

A.S.
22. 10. 2020, 08.27
Posodobljeno: 22. 10. 2020, 08.30
Deli članek:

Kot kaže, je tudi včeraj padel neslavni rekord.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po neuradnih podatkih je bilo v Sloveniji včeraj spet potrjeno rekordno število novih okužb. Po poročanju RTV Slovenija naj bi potrdili najmanj 1600 novoodkritih primerov koronavirusa. 

Sledi "lockdown"?

Spomnimo: 

V torek so v Sloveniji opravili 5891 testov in potrdili 1503 okužbe z novim koronavirusom. To je daleč največ doslej. To pomeni, da je bilo pozitivnih 25,51 odstotka vseh testiranih.

Kot smo že poročali, je zdravstveni minister Tomaž Gantar že včeraj prek twitterja pozval k poopolni zaustavitvi javnega življenja, tako imenovanemu "lockdownu."

"Čas za to odločitev je dober. Pred nami je teden šolskih počitnic, državo lahko zapremo brez večje škode, če dodamo še en teden, da bi se stvari dale obvladovati," je ob tem zapisal.

Na novinarski konferenci je pojasnil, da je to njegovo osebno mnenje, da pa je on seveda prvenstveno odgovoren za to, da bo zdravstveni sistem deloval in da ne bo prišlo do kolapsa. Se pa po njegovih besedah s tem strinja tudi stroka, pri čemer v primeru, če epidemije ne bomo obvladali, tudi ne bo druge rešitve.