vlada sprejela prošnjo

Vlada s funkcije državne sekretarke na ministrstvu za zdravje razrešila Farkaš Lainščakovo

A.S.
8. 10. 2020, 18.39
Posodobljeno: 8. 10. 2020, 18.50
Deli članek:

Vlada je sprejela prošnjo državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Jerneje Farkaš Lainščakove.

Nataša Juhnov
Jerneja Farkaš Lainščak je leta 2005 diplomirala iz medicine, leta 2009 doktorirala iz biomedicine in leta 2010 postala specialistka javnega zdravja.

Vlada je na današnji seji sprejela prošnjo Jerneje Farkaš Lainščakove za razrešitev s funkcije državne sekretarke na ministrstvu za zdravje, na katero je bila imenovana 29. junija, so sporočili z vlade. Državna sekretarka na ministrstvu tako ostaja še Tina Bregant, poroča STA.

Pred nastopom funkcije državne sekretarke je bila zaposlena v Splošni bolnišnici Murska Sobota kot višja zdravnica specialistka, odgovorna za vodenje raziskovalne in izobraževalne dejavnosti.

Farkaš Lainščakova je sicer leta 2005 diplomirala iz medicine, leta 2009 doktorirala iz biomedicine in leta 2010 postala specialistka javnega zdravja, je razvidno na vladnem spletišču. 

Kot zdravnica sekundarijka je delovala na kliničnem oddelek za žilne bolezni v UKC Ljubljana, v Zavodu za zdravstveno varstvo Celje pa kot specializantka. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje je delovala kot nacionalna ekspertka za področje javnega zdravja.