Nevihta

FOTO: Na Primorskem in v Prekmurju klestila toča

R.T.
17. 8. 2020, 16.45
Posodobljeno: 17. 8. 2020, 20.02
Deli članek:

V zaledju Obale se je razbesnela silovita nevihta.

Facebook B. T.
Toča v Sv. Antonu

Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Vremenska fronta je dosegla severne in zahodne Alpe. Pred njo k nam od jugozahoda priteka razmeroma topel in spet nekoliko bolj vlažen zrak.

V zaledju slovenske Obale se je razbesnela silovita nevihta z nalivi in točo. Sodeč po radarski sliki padavin, je središče nad kraji Topolovec, Trsek, Butari, Sirči, Sočerga, Truške, Boršt, Sv. Anton in Gradin.

Toča je klestila tudi v okolici Moravskih Toplic in Prosenjakovcev, poročajo ljubiteljski vremenoslovci, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si. 

V Sevnici je moralo elementom premoč priznati več dreves, eno od njih je podrlo semafor, več jih je oviralo promet. Domačinom so preglavice delale tudi meteorne vode. V občini Šentrupert je veter deloma razkril strehe treh stanovanjskih hiš in dveh gospodarskih poslopij, gasilci so morali drevesa odstranjevati z železniške proge in ceste.

Vremenoslovci Agencije RS za okolje so sicer za danes napovedali, da bodo popoldne in zvečer nastajale krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč.

Do srede

Krajevne plohe in nevihte bodo pogoste tudi v torek.

V sredo bo povečini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo lahko nastala le kakšna kratkotrajna ploha.