okužbe

Hrastnik postaja eno večjih žarišč: danes še trije okuženi, od tega en v domu starejših

A.S./STA
17. 7. 2020, 13.46
Posodobljeno: 17. 7. 2020, 13.47
Deli članek:

V Hrastniku so danes zabeležili še tri nove primere okužbe z novim koronavirusom. Kot so sporočili iz občine, sta med okuženimi dva občana ter en stanovalec doma starejših. Trenutno imajo tako v tej občini, ki zadnji teden postaja eno od večjih žarišč v Sloveniji, 23 okuženih, od tega šest oskrbovancev in pet zaposlenih v domu starejših.

Dom starejših Hrastnik
Dom starejših Hrastnik

V Hrastniku sicer danes še niso prejeli vseh rezultatov testiranj, ki so jih pri njih opravili v četrtek, na občini pa vse znova prosijo, da upoštevajo ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), saj bodo le tako lahko skupaj omejili rast števila okuženih.

Ob tem so zaradi upoštevanja varnostnih navodil in ukrepov preprečevanja širitve za začasno zaprtje blagajne odločili v tamkajšnjem komunalnem podjetju. Blagajna bo tako od ponedeljka zaprta, vstop v poslovne prostore pa bodo dovolili le izjemoma. Občani lahko poslovanje s komunalo začasno urejajo le telefonsko oziroma preko elektronske in klasične pošte.

Že v četrtek so iz Zasavskih lekarn Trbovlje sporočili, da bo njihova podružnica v Dolu pri Hrastniku zaradi povečanega števila okužb od tega tedna dalje do preklica zaprta, od 1. do 15. avgusta naprej sicer tudi zaradi že prej načrtovane prenove prostorov.