Slovenija se odpira

FOTO: Pri frizerjih čakalne vrste kot v zdravstvu

S.S.
7. 5. 2020, 20.34
Posodobljeno: 7. 5. 2020, 22.02
Deli članek:

Življenje se počasi vrača v ustaljene tirnice. Od ponedeljka je spet mogoč obisk frizerjev in kozmetičnih salonov.

Novice Svet24
Kozmetična dejavnost že sicer zahteva visok higienski standard..

V kozmetičnem studiu MM za Bežigradom, ki ga vodita Marjeta in njena hči Mateja, imajo opravka s stalnimi strankami, kot je običajno v manjših salonih.

»Nestrpnosti ni bilo, saj so stranke vedele, kakšna je situacija. Ko je bilo jasno, kdaj se odprejo kozmetični in frizerski saloni, so pravočasno poskrbele za naročilo,« je pojasnila Marjeta. Čakalne vrste so kar dolge, a vseeno krajše kot v zdravstvu. Če se v studiu MM naročite danes, boste na vrsto prišli šele po 20. maju. Kot sta povedali sogovornici, kozmetična dejavnost že tako zahteva visok higienski standard. »Zdaj ni nič drugače, pač nekoliko več previdnosti. Maske v kozmetiki, za pedikuro, si moral nositi že prej. Zdaj jih porabimo veliko več, ker jo je treba nositi za vsako stranko, tudi če pride k frizerju. Novost so rokavice, vizirji. Nekaj sprememb je, ampak se je treba pač sprijazniti,« je dejala Marjeta.

Novice Svet24
Na račun daljših las in nohtov ter dezinfekcije zdaj za obdelavo stranke v Studiu MM potrebujejo več časa.

Moško striženje manj na račun razkuževanja

Stranke se, kot rečeno, naročijo po telefonu, med obravnavo ene in druge pa morata zdaj imeti po 20 minut do pol ure razmika, da poskrbita za čistočo. »Eno moško striženje« oziroma približno deset evrov manj na račun razkuževanja. Tudi strošek zaščitnega materiala kajpak nosijo frizerji in kozmetiki sami. Pa so primeri zdaj po dveh mesecih zanemarjanja kaj bolj zapleteni kot sicer? »Daljši nohti in daljši lasje. Časovno je morda treba delati več. Prej smo kakšno zadevo naredili v roku dobre ure, zdaj potrebujemo uro in pol, pa še dodaten čas potem za dezinfekcijo,« je pojasnila Mateja. Zatrdili sta še, da ju okužbe s koronavirusom ni strah. »Problem je bil prvih 14 dni, ko je vse skupaj prišlo v javnost.«