pred nami je še drugi polčas

Minister Hojs opozarja: »Zbiranje na javnih mestih je še vedno prepovedano«

G.G.
30. 4. 2020, 12.11
Posodobljeno: 30. 4. 2020, 12.21
Deli članek:

Minister za notranje razmere Aleš Hojs je izbral športno metaforo: »Prvi polčas smo odigrali mirno, pred nami pa je še drugi polčas«.

Bobo
Ohranjanje fizične kondicije je v koronačasu zelo pomembno.

Ker bi si lahko nekateri konec omejitve gibanja na občine razlagali po svoje, je Hojs opozoril, da splošna prepoved zbiranja in gibanja na javnih krajih še vedno velja zaradi preprečevanja širjenja epidemije. 

Ob tem ostajajo izjeme, o katerih smo že večkrat poročali (obiski trgovin, bencinskih servisov, …). S sproščanjem storitev pa se avtomatično sprošča tudi dostop do drugih storitev (knjižnice, muzeji, gostinski lokali, cerkve, ...).

Upoštevajoč to prepoved, je jasno, da kresovanja niso dovoljena. Ob tem ne pozabimo, da kljub padavinam še vedno velja prepoved kurjenja na prostem.

Hojs tudi poziva državljane, naj v teh dneh ne »navalijo« na tradicionalne turistične kraje, saj si v vladi ne želijo, da bi morali ponovno zaostrovati ukrepe.

O napovedanih protestih za 1. maj minister ponavlja, da je pozivanje na takšna zborovanja nezakonito. »Policiji bom dal usmeritve, kako ukrepati ob takšnih protestih,« pravi Hojs, ki se je zahvalil policiji, ker se je na zadnjih protestih izkazala za izjemno profesionalno in učinkovito.