Vzpodbudno

Včeraj na koronavirus pozitivnih le sedem ljudi, umrla je ena oseba

A.S.
24. 4. 2020, 11.44
Posodobljeno: 24. 4. 2020, 12.07
Deli članek:

V četrtek so potrdili manj okužb kot v sredo, število pacientov s covid-19 se v bolnišnicah še vedno vztrajno zmanjšuje.

Bobo
Doslej so v Sloveniji opravili 47.018 testov.

Včeraj so v Sloveniji opravili 1315 testiranj in potrdili sedem okužb z novim koronavirusom. Skupaj je na novi koronavirus pozitivnih ljudi 1373, je razvidno s podatkov, ki jih je vlada objavila na svojem spletišču.

Na žalost, smo včeraj v Sloveniji zabeležili eno smrt zaradi covida-19, skupaj je umrlo 80 ljudi.

Skupno število hospitaliziranih se že več kot teden dni zmanjšuje in je včeraj znašalo 78, medtem ko je bilo v sredo v bolnišnicah 80 ljudi. Na intenzivni terapiji je en bolnik več  kot včeraj, skupaj je takšnih pacientov sedaj 24. Dobra vest, da je da so iz bolnišnic včeraj odpustili štiri osebe.

Doslej so v Sloveniji opravili 47.018 testov na (ne več tako) novi koronavirus.

Vlada RS
Grafični prikaz števila pozitivnih oseb, hospitaliziranih oseb, oseb na intenzivni negi in oseb odpuščenih iz bolnišnične oskrbe na posamezen dan ter skupnega števila umrlih oseb

Vlada RS
Grafični prikaz skupnega števila opravljenih testov

Vlada RS
Grafični prikaz skupnega števila pozitivnih oseb

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je hospitaliziranih 30 bolnikov s covidom-19, od tega jih je devet potrebuje intenzivno zdravljenje, so iz osrednje slovenske bolnišnice danes sporočili prek Twitterja.

Iz mariborskega kliničnega centra pa poročajo o 29 bolnikih s covidom-19, ki so se tam zdravili v četrtek. Na intenzivni negi jih je bilo devet.