Koronavirus v Sloveniji

Novoodkritih okužb včeraj manj kot deset, koronavirus terjal še eno življenje

A.S.
14. 4. 2020, 12.07
Posodobljeno: 14. 4. 2020, 12.21
Deli članek:

Na velikonočni ponedeljek je bila tako potrjena ena okužba več kot v nedeljo ob nekoliko manjšem številu opravljenih testiranj.

Reuters
Doslej je bilo v Sloveniji opravljenih 35.946 testiranj.

V okviru 541 testov na covid-19, ki so jih včeraj opravili v Sloveniji, so okužbo potrdili pri osmih osebah. Skupaj je pozitivnih 1220 ljudi, je razvidno s podatkov, ki so navedeni na vladnem spletišču. V Sloveniji smo včeraj sicer zabeležili novo smrtno žrtev zaradi covida-19, skupaj je umrlo 56 ljudi.

Vlada Republike Slovenije
Zaradi bolezni covid-19 je včeraj umrla ena oseba.

V bolnišnicah je bilo včeraj hospitaliziranih 103 ljudi, kar je 0sem več kot dan pred tem, od tega jih na enotah za intenzivno nego leži 35 torej eden več kot v nedeljo. V ponedeljek ni bil iz bolnišnic po državi odpuščen noben bolnik.

Doslej je bilo opravljenih 35.946 testiranj.

Število potrjenih okužb se je v zadnjih dneh tako zmanjšalo, a kot je na današnji novinarski konferenci poudaril vladni govorec Jelko Kacin, se je v preteklih prazničnih dneh odvzema vzorcev udeležilo bistveno manj ljudi. Na tej podlagi o nadaljevanju trendov ni mogoče sklepati, je dejal in opozoril, da je v bolnišnicah vsak dan več bolnikov s covidom-19, prav tako raste število bolnikov na intenzivni negi.

Vlada Republike Slovenije
Včeraj so odkrili osem novih okužb.

Vlada Republike Slovenije
Doslej je bilo opravljenih 35.946 testiranj.