Strele

Snega je dovolj, naše najvišje ležeče smučišče pa ne obratuje

G.G./STA
19. 12. 2019, 09.09
Posodobljeno: 19. 12. 2019, 09.18
Deli članek:

Na Kaninu je tri metre snega, kljub temu pa smučišče ne obratuje. Strele so povzročile napake na glavni jeklenici, kar bi lahko ob obratovanju povzročilo večje nesreče.

STA
Na Kaninu je snega dovolj.

Po besedah direktorja družbe Sončni Kanin Roka Ovsenika so magnetoskopske preiskave jeklenice krožno-kabinske žičnice pokazale, da so strele povzročile očem nevidne okvare transportne vrvi na vseh treh odsekih, kar ne dopušča obratovanja.

Skladno s tem so se odločili za obnovo jeklenice, ki jo ob pomoči zaposlenih izvaja idrijska družba Kaskader. Po Ovsenikovih besedah so kljub slabemu vremenu v zaključni fazi obnove, zato bo kabinska žičnica predvidoma znova obratovala na božični dan.

Smučišče je, tako Ovsenik, odlično urejeno, le dostop do njega je možen le preko italijanske strani, torej s Sella Nevee. Od tam je Kanin obiskalo že 2000 smučarjev.

Naprave so bile nato ustavljene zaradi zelo slabega vremena. A Ovsenik je prepričan, da bo ohladitev snega, ki ga te dni izpira dež, ustvarila dobro podlago za nadaljnjo sezono.

Posebej je izpostavil zelo dobro sodelovanje z Italijani, ki so jim v teh dneh posebej skrbno priskočili na pomoč. Prav tako so v Bovcu poskrbeli za prodajo smučarskih kart tudi za smučišče Sella Nevea.