V sredo bo odgovarjala

Pravi, da se bo odpovedala plačilu, ki naj bi ga za vodenje stranke prejemal Erjavec

G.G./STA
25. 11. 2019, 17.02
Posodobljeno: 25. 11. 2019, 17.09
Deli članek:

V strani Desus je pestro. Kmetijska ministrica in kandidatka za predsednico Desusa Aleksandra Pivec meni, da organi stranke nimajo nobenega razloga, da ne bi potrdili njene kandidature.

STA
Aleksandra Pivec meni, da razmere v stranki po njeni oceni niso takšne, kot bi si vsi skupaj želeli.

Kadrovska komisija je izrazila vsebinske pomisleke o njeni kandidaturi in izvršnemu odboru stranke predlagala, naj se mu Aleksandra Pivec v sredo predstavi. Zadržke imajo zaradi očitkov o nepravilnostih pri delu Pivčeve pri projektu SRIPT in nekaterih drugih projektih. 

Pivčeva pravi, da je bila nad takšno odločitvijo kadrovske komisije presenečena. Kljub temu nima nobenih zadržkov, da svoj odgovor na pomisleke v sredo predstavi izvršnemu odboru stranke.

Na vprašanje, ali za takšno odločitvijo kadrovske komisije Desus po njenem stoji zdajšnji predsednik stranke Karl Erjavec, je Pivčeva odgovorila, da to težko komentira.

Razmere v stranki po njeni oceni niso takšne, kot bi si vsi skupaj želeli. Stranka po njenem prepričanju "potrebuje nekaj svežine in drugačen pristop k vodenju". Sama ponuja "odprt in vključujoč način delovanja", predvsem pa si želi, da bi se več ukvarjali s populacijo starejših, predvsem slabo demografsko strukturo prebivalstva, in da bi se več naredilo za medgeneracijsko sodelovanje.

Skrbi jo tudi, da iz stranke odhajajo ljudje (nedavno je iz stranke izstopil nekdanji evropski poslanec Ivo Vajgl), "ki so zanjo naredili veliko". Zanje si želi, da bi se v stranko vrnili. Pravi tudi, da se bo odpovedala plačilu, ki naj bi ga za vodenje stranke prejemal Erjavec.

Prepričati jih želi s programom

S preštevanjem delegatov pred kongresom pa se Pivčeva ne ukvarja: "Kandidaturo sem ponudila po demokratični poti. Delegate želim prepričati s svojim programom in svojimi pogledi na prihodnje vodenje stranke."

V Desus so sicer danes zanikali poročanje medijev, da je kadrovska komisija stranke blokirala kandidaturi Pivčeve in Boruta Stražišarja za predsednika stranke. Kot navajajo v sporočilu za javnost, je kadrovska komisija ugotovila, da oba izpolnjujeta formalne pogoje in sta zato tudi uvrščena na listo za predsednika stranke, je pa hkrati menila, da je prav, da se jima zaradi nekaterih vsebinskih zadržkov omogoči podrobnejša predstavitev na seji izvršnega odbora.

Omenjena seja izvršnega odbora bo v sredo, ko se bo sestal tudi svet stranke. Ta mora potrditi kandidatno listo za strankin volilni kongres.