Priložnost

Iščete delo za 824 evrov bruto?

J.A. / Dolenjski list
7. 8. 2018, 20.30
Deli članek:

Na mejah je v času poletnih dopustov, pa tudi na račun pogostejših ilegalnih poskusov prehodov državne meje, več potreb po možeh v modrem, zato policija išče nove okrepitve.

STA
Razpis je odprt še do sredine oktobra.

Policija je podaljšala razpis za zaposlitev policistov nadzornikov državne meje, ki ga je objavila že sredi marca. Vsi, ki jih to delo zanima, se lahko prijavijo do 15. oktobra.

Kot je za Dolenjski list pojasnila Vesna Drole, vodja odnosov z javnostmi pri policiji, so z javno objavo 15. marca načrtovali zaposliti 150 kandidatov.

STA
Policija išče okrepitve za nadzorništvo na mejah.

»Glede na prejete prijave ocenjujemo, da načrtovano število ne bo doseženo, zato smo razpis podaljšali do 15. oktobra 2018,« je povedala. Za kandidate, ki so prijave na razpis podali do konca julija, teh je 230, se bodo začeli izbirni postopki. Trenutno na območju PU Novo mesto to delo že opravlja 73 policistov.

Kakšni so razpisni pogoji

Če imate srednješolsko izobrazbo, ste državljan/-ka Slovenije in imate stalno prebivališče v Evropski uniji ter vozniško dovoljenje B-kategorije, se lahko prijavite.

O plačilu

In kakšno plačo si lahko obetajo kandidati v času usposabljanja in pozneje, če jih bodo zaposlili za nedoločen čas? »Plača policista SR – kandidata nadzornika državne meje je 824,84 evra bruto (17. plačni razred). Plača policista SR – nadzornika državne meje je 1043,68 evra bruto (23. plačni razred). Gre za osnovno bruto plačo brez dodatkov (za delovno dobo, za delo v posebnih pogojih …),« je dodala sogovornica s policije.

Med pogoji za to delovno mesto so v razpisu navedli: srednja splošna ali strokovna izobrazba (V. stopnja), državljan/-ka Slovenije, stalno prebivališče v Evropski uniji, vozniško dovoljenje B-kategorije, ustrezne psihofizične sposobnosti.