Dve smrtni žrtvi

FOTO in VIDEO: Pri sosedih v bližini letališča odjeknila eksplozija

J.P./STA
6. 8. 2018, 14.43
Posodobljeno: 6. 8. 2018, 17.18
Deli članek:

Z avtoceste se je vil dim. Umrla najmanj ena oseba, prek 50 jih je poškodovanih.

Twitter

V bližini letališča v Bologni je nekaj pred 14. uro odjeknila eksplozija. Policija je potrdila, da je počilo zaradi prometne nesreče na avtocesti, v kateri je bil udeležen tovornjak. Nekateri prisotni so posnetke dogajanja že naložili na splet, ogledate si ji lahko spodaj.

Po trčenju tovornjaka in večjega števila vozil je prišlo do požara, ki mu je sledilo več eksplozij. Po eksplozijah se je delno zrušil tudi eden od nadvozov nad avtocesto Bologna-Taranto, v cesti je zazevala velika luknja, uničene pa so tudi lesene protizvočne ograje, ki so bile nameščene na tem območju. Zvok eksplozij je bil tako silovit, da so ga slišali v polovici Bologne; na širšem urbanem območju mesta živi skoraj 1,4 milijona prebivalcev. Sila je povzročila tudi pokanje šip številnih zgradb na območju. 

Profimedia
Nesreča na avtocesti v Bologni.

V nesreči sta umrli dve osebi, okoli 60 je poškodovanih, od tega najmanj 14 huje. Dve osebi so prepeljali v bolnišnice zaradi hudih opeklin. Med poškodovanimi je tudi 11 karabinerjev in dva policista, ki so usmerjali promet po neki nesreči. Glede na obsežnost požara reševalci pričakujejo, da bi število poškodovanih lahko še naraslo. Poškodovani ne izhajajo zgolj iz trčenja, nekatere so namreč poškodovali deli zrušenega nadvoza. 

Profimedia
Nesreča na avtocesti v Bologni.

Med drugim je namreč eksplozija prizadela tudi številne prodajalne vozil, ki se nahajajo ravno pod tem delom avtoceste. Po po poročanju časnika La Repubblica na spletni strani naj bi prišlo do verižnih eksplozij na avtomobilih dveh prodajaln vozil. Poškodovanih naj bi bilo tudi nekaj tamkajšnjih zaposlenih, pa tudi številna tam parkirana vozila.

Policija je morala avtocesto in okoliško četrt Borgo Panigale zapreti za promet, da bi omogočili lažje delo reševalcev, pa tudi zaradi bojazni, da bi se zrušil še kak objekt. Nesreča sicer naj ne bi vplivala na delovanje letališča, od koder so prek twitterja sporočili, da "vsi leti potekajo v skladu z načrti."