Prihaja podražitev

Telefonski operaterji znova dražijo svoje storitve

M.K.
3. 8. 2018, 12.35
Posodobljeno: 3. 8. 2018, 12.41
Deli članek:

Uporabniki mobilnih storitev A1 so na mobilne telefone v sredo v dopoldanskem času dobili SMS-obvestilo, da bo podjetje ob začetku šolskega leta podražilo svoje storitve.

Profimedia
Paketi bodo dražji za en evro.

Svet24

Sodeč po odzivih na internetu in družbenih omrežij, je podražitev večino uporabnikov presenetila, ne toliko zaradi podražitve same, temveč zaradi vsebine sporočila. Družba A1 je namreč na začetku SMS-uporabnike, ki računov ne prejemajo več po polžji pošti, temveč jih dobivajo v elektronski predal, obvestila, da jim bodo s 1. septembrom samodejno vklopili novo ugodnost. »Evro popusta na mesečni račun,« so zapisali v sporočilu.

Veselje glede popusta ni trajalo dolgo, saj jih je podjetje v nadaljevanju sporočila obvestilo, da z istim datumom stopi v veljavo povišanje cen naročniških paketov za en evro, in dodalo, da »ga vi ne boste občutili, če ohranite eračun«. Številni so bili zelo jezni in se spraševali, kakšna ugodnost je to, če bodo na koncu plačevali enak znesek. Morda ugodnost, da ne bodo deležni podražitve.

Telekom podražil s 1. avgustom

Kot rečeno, so ob začetku meseca svoje mobilne storitve podražili tudi pri Telekomu. Gre za drugo podražitev letos. Pri njih je po novem mesečna naročnina posameznih mobilnih naročniških paketov višja za en ali dva evra, mesečna naročnina posameznih mobilnih storitev pa za evro. Tudi v Telekomu so ob podražitvi uporabnikom dali bonbonček, saj so 14 paketov mobilnih storitev nadgradili z dodatnimi količinami prenosa podatkov ali količino klicev.

Celoten članek si lahko preberete na spletni TRAFIKI.