Ubojno sredstvo

VIDEO in FOTO: Pri Mariboru je silovito počilo, nato je zazevala odprtina

S.R.
17. 4. 2018, 16.28
Posodobljeno: 17. 4. 2018, 16.50
Deli članek:

V Rošpohu pri Mariboru imajo za sabo eksploziven dan.

MO Maribor
Detonacija ubojnega sredstva v Rošpohu.

Pripadniki državne enote civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so danes v Rošpohu pri Mariboru uspešno detonirali neeksplodirano ubojno sredstvo, sporočajo iz PU Maribor.

Ko je center za obveščanje prejel prijavo o sumu najdbe neeksplodiranega ubojnem sredstvu (NUS), so se na območju Rošpoha nemudoma odpravile pristojne službe in potrdile, da gre dejansko za najdbo NUS. Območje so zaprli in tja napotili pripadnike civilne zaščite, policiste, reševalce in enoto civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi sredstvi. Pripadniki slednje so si ogledali teren in ubojno sredstvo identificirali.

MO Maribor
Detonacija ubojnega sredstva v Rošpohu.

Ugotovili so, da gre za angleško zažigalno bombo iz časa druge svetovne vojne. Najprej so jo prestavili na varno in jo uspešno detonirali na samem kraju. Požarno stražo in pomoč policiji pri zavarovanju terena so v sodelovanju s PGD Kamnica zagotovili mariborski poklicni gasilci. 

Policisti ob tej priložnosti vse občane obveščajo, da se v primeru najdbe neeksplodiranega sredstva tega ne dotikajo in ga ne premikajo ter o zadevi nemudoma obvestijo Center za obveščanje na telefonsko številko 112.