Okvara

Smučarji na Kaninu dve uri ždeli na sedežnici

G.G.
8. 4. 2018, 17.31
Posodobljeno: 9. 4. 2018, 09.59
Deli članek:

Nekaj po 11. uri je obstala štirisedežnica na smučišču Kanin. Na njej je bilo več kot 200 smučarjev.

Bobo
Toplo in večinoma sončno vreme bo več kot primerno za obisk hribov in smučišč.

Kratek stik na napeljavi je povzročil, da se je v prelepem dnevu za smučanje ustavila štirisedežnica Prevala na našem najvišje ležečem smučišču.

Reševalci so najprej 16 smučarjev rešili z vrvno tehniko, 36 pa s kombinacijo lestev in vrvne tehnike, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Ko so nekaj po 13. uri zagnali rezervni motor, so preostale smučarje varno pripeljali do "tistega dela, kamor so bili namenjeni", je povedal direktor Sončnega Kanina Marijan Skorinšek.

Med ljudmi na štirisedežnici ni bilo nikakršne panike in strahu, delavci Sončnega Kanina so hodili od stebra do stebra in ljudi obveščali o dogajanju. Na pomoč so poklicali tudi gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Bovec, ki so usposobljeni za reševanje z žičniških naprav, vendar njihovo posredovanje na koncu ni bilo potrebno.

Do zaključka delovanja naprav na kaninskem smučišču so bili vsi varno v dolini. Med njimi ni bilo nikogar, ki bi zahteval novo smučarsko vozovnico za kakšen drugi dan ali vračilo kupnine, čeprav bi po Skorniškovih besedah to tudi naredili.

Nihče ni bil poškodovan.