Zalezovanje

Spravil naj bi se na nekdanjo ljubico

Gabrijel Toplak/Novice Svet24
6. 2. 2018, 20.30
Posodobljeno: 6. 2. 2018, 20.55
Deli članek:

Oškodovanka ne zanika, da si je z obdolženim želela ustvariti življenje, vendar je prekinila razmerje, ko je ugotovila, da soproge ne bo zapustil.

Gabrijel Toplak
Stanko Omerzu meni, da se mu dogajajo čudne stvari, odkar zoper njega poteka kazenski postopek.

Na zatožno klop mariborskega okrajnega sodišča je ponovno sedel aktualni predsednik tamkajšnjega delovnega sodišča in sodnik Stanko Omerzu, ki mu tožilstvo očita, da naj bi zalezoval svojo nekdanjo ljubimko iz Slovenske Bistrice. Omerzu, ki je imel z oškodovanko v preteklosti tudi razmerje, očitke sicer zanika in trdi, da gre zgolj za maščevaje, lažno prijavo ter podtaknjenje obremenilnih dokazov.

PRIZNALA RAZMERJE

Slovenjebistričanka je na okrajnem sodišču v Mariboru precej natančno opisala svoje »spomine« in priznala, da je med junijem 2015 in pomladjo 2016 z njim imela razmerje, bila je tudi zaljubljena vanj. Dodala je, da je intimno zvezo prekinila, saj ji je kar naprej obljubljal, da bo zapustil soprogo, a je ni. Omerzu naj pozneje ne bi prenesel zavrnitve in naj bi jo več mesecev nenehno klical po telefonu ter ji pošiljal SMS-sporočila z različnimi vsebinami z različnih telefonskih številk. Občasno naj bi ji, je dejala, zvonil na vhodnih vratih, ji pošiljal rože. In ko je oktobra 2016 obiskal finančno upravo ter jo prijavil, češ da doma izvaja fizioterapijo na črno, je oškodovanka odšla k organom pregona.

OPRAVILI VEČ PREISKAV

Kriminalisti so decembra 2016 tako pri Omerzuju doma kot tudi v službenih prostorih in avtomobilu opravili preiskave ter med drugim zasegli več SIM-kartic, s katerih ji je pošiljal sporočila. Nekoga naj bi, tako je dejala oškodovanka, celo nagovoril, da ji je 2. septembra 2016 v SMS-sporočilu zapisal: »Stanko Omerzu je na današnji dan naredil samomor, zato boste morali do konca življenja živeti s tem.« Obdolženi je to zanikal, prav tako tudi, da bi jo klical v službo in ji grozil, da mora zapustiti Slovenijo, saj bo v nasprotnem primeru čez mejo šla v krsti.

NAKUPA NI ZANIKAL

Ker so kriminalisti pridobili dokaze, da so bile kartice res vstavljene v njegov službeni mobilni telefon, tega nakupa Omerzu ni zanikal, a je dodal: »Kupoval sem jih za oškodovanko, saj je imela težave z nekimi ljudmi, nato pa mi jih je vrgla v poštni nabiralnik.« Prepričan je še, da mu je te dokaze podtaknila, ker mu je zamerila, da ni hotel prevzeti plačevanja kredita za njeno stanovanje.