Pomoč

Rok Černic z ekipo ponovno dobrodelen

Gabrijel Toplak
31. 12. 2017, 07.30
Deli članek:

Mladi humanitarec je takoj po končani dražbi meseca maja letos ponovno začel zbirati nove drese in športna oblačila, da je ob koncu leta spet lahko pomagal socialno ogroženim.

osebni arhiv
Rok se je v družbe Bebe Ščap srečal z Markom in njegovo mamo.

Mariborski humanitarec Rok Černic in tudi pomoči potrebni Mariborčani lahko z optimizmom zrejo v začetek prihajajočega leta.

osebni arhiv
Rok Černic pred blagajno, ko je bilo treba plačati račun.

Prostovoljne prispevke je mogoče nakazati na račun društva Maus; Društvo Maus, Kacova ulica 1, Maribor (IBAN SI56 6100 0000 7087 846, Delavska hranilnica; s pripisom: za Marka).

»Tokrat smo uspeli zbrati 2300 evrov, izkupiček pa smo razdelili na dva dela. Del bo namenjen 11-letnemu Marku Aberšku, preostanek pa za nakup hrane, ki smo jo odnesli na CSD Maribor. Tam bodo pripravili pakete za socialno ogrožene družine, upokojence in otroke,« je pojasnil Črnic in dodal, da je hrane, s katero so napolnili 10 nakupovalnih vozičkov, za približno 80 paketov oziroma za kakšna dva meseca. Dražba športnih dresov je trajala mesec in pol, spet pa sta mu na pomoč priskočila humanitarka Beba Ščap in Klub mariborskih študentov, v katerega je mladi humanitarec tudi včlanjen. Rok istočasno napoveduje, da bo dobrodelne akcije nadaljeval tudi prihodnje leto.

osebni arhiv
Hrano so na center za socialno delo odpeljali v prikolici.

80 paketov

V Centru za socialno delo Maribor bodo lahko iz kupljene hrane, s katero so napolnili nakupovalne vozičke, za pomoči potrebne pripravili okoli 80 paketov.

OSTAJAJO OPTIMISTI

Mark bo prejel 1150 evrov, ki mu bodo prišli nadvse prav, saj ga konec maja na Floridi čakajo trije posegi. Ti naj bi predstavljali sklepno dejanje njegovega zdravljenja.

In donacije je nadvse vesela tudi njegova mama Jožica Aberšek. Za Novice Svet24 je povedala, da bodo ves denar, ki ga bodo uspeli dobiti, namenili za plačilo stroškov, ki bodo nastali v času njihovega sedem- ali osemmesečnega bivanja na Floridi. »Mark se je rodil tudi s srčno napako in lahko se, želimo si seveda, da ne, tudi kaj zaplete. In če se, niti ne vemo, ali bo ostal v tej bolnišnici ali bi moral v drugo. Težko je reči, a je bolje, če imamo kakšno 'rezervo'. Že zaradi zdravil, saj samo ena škatlica antibiotikov stane 100 dolarjev,« je povedala Aberškova. Prepričana je, predvsem zaradi dobrih ljudi, da jim bo potrebni denar uspelo zbrati do konca aprila. 

Osebni arhiv
Pred blagajno je Rokova ekipa ustvarila precejšnjo vrsto.

osebni arhiv
Ekipa, ki je poskrbela za nekaj prijetnejših dni socialno ogroženih.