Neprijeten vonj

Preklicali priporočilo o omejenem gibanju na prostem

T.L./STA
3. 11. 2017, 15.12
Posodobljeno: 3. 11. 2017, 15.27
Deli članek:

Ali je neprijeten vonj, na katerega so opozorili občani Dravske in Mislinjske doline, posledica nesreče v Avstriji, zaenkrat še ni mogoče potrditi.

Profimedia
Na Koroškem preklicali priporočilo o omejenem gibanju na prostem.

Slovenjegraška izpostava uprave za zaščito in reševanje je preklicala priporočilo o omejenem gibanju na prostem, ki ga je objavila po tem, ko je prejela vrsto klicev občanov iz Dravske in Mislinjske doline o širjenju neprijetnega vonja. Mobilna enota z ekološkim laboratorijem namreč na terenu ni zaznala za zdravje nevarnih snovi ali plinov.

Ali je neprijeten vonj, na katerega so opozorili občani Dravske in Mislinjske doline, posledica nesreče v Avstriji, zaenkrat še ni mogoče potrditi, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Mediji so namreč poročali, da naj bi po neuradnih informacijah neprijeten vonj prihajal z avstrijske strani.

Po poročanju Televizije Slovenija naj bi bila kriva napaka pri proizvodnji papirja v papirnici v Wolfsbergu. Plin naj ne bi bil nevaren, napako pa da so medtem že odpravili. Neprijeten vonj so sicer zaznali v Slovenj Gradcu, Šentjanžu, Dravogradu, Radljah ob Dravi ter na Ravnah na Koroškem in Prevaljah.

Prve klice so na regijskem centru za obveščanje prejeli z območja Slovenj Gradca in Radelj ob Dravi nekaj po 8. uri zjutraj, kasneje tudi iz Dravograda. Na terenu so odšli tudi gasilci in upravljavci plinovodov, ki so opravili različne meritve.