ALKOHOL

Pijana Tržičana sta se igrala "policiste"

sa
10. 9. 2017, 08.45
Deli članek:

Saj ni res, pa je bi lahko naslovili zgodbo iz Kranja, kjer sta mladeniča preveč pogledala v kozarec, nato pa zganjala vragolije. A hitro so prispeli policisti …

Arhiv Svet24
Pijana ustavljala avtomobile

Zgodba iz Kranja, do katere je prišlo predvčerajšnjim pozno zvečer, je nenavadna, nevsakdanja, in ne pomnimo, da bi že kdaj prišlo do podobnega primera. Ali pa je od tega že kar dolgo.

»Policijsko delo«

Zgodbi je prav gotovo botroval kakšen kozarček preveč, če ne kar nekaj kozarčkov. »Včeraj (predvčerajšnjim, op. p.) pozno zvečer je Tržičan s še eno  osebo pod vplivom  alkohola  pri  avtobusni  postaji v Kranju z ustavljanjem vozil vznemirjal in oviral voznike ter z vedenjem kršil javni red in mir,« je v policijskem poročilu zapisal Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi pri kranjski policijski upravi. Pijana »frajerja« – kot sta se verjetno sama »poimenovala« v tistih trenutkih –, ki sta očitno želela biti »policista«, nista prav dolgo opravljala »policijskega dela«.

Google Docs
Zgodilo se je pri avtobusni postaji v Kranju.

Na policijsko postajo …

Njun nasmeh na obrazu je skopnel, ko so na kraj dogodka – potem ko je njuno nečedno dejanje policiji prijavil občan – na glavno avtobusno postajo v Kranju, okoli desete ure zvečer, prišli pravi možje postave. No, pajdaš 24-letnega Tržičana je zbežal, 24-letnik pa je v spremstvu policistov »nadaljeval pot« na policijsko postajo, kjer ga je čakalo pridržanje (do največ 12 ur). »Zaradi prekrškov s področja  javnega  reda  in  zaradi  nadaljevanja  kršitev pod vplivom alkohola so ga policisti pridržali in proti njemu vodijo prekrškovni postopek,« je še pojasnil Kos.

Kakšna bo kazen?

Štiriindvajsetletnik bo moral po nespametnem dejanju globoko seči v žep. Prejel je okoli 100 evrov kazni zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju, malo več kot 400 evrov zaradi nedostojnega vedenja do uradne osebe (policista) ter malo več kot 330 evrov, ker na kraju samem ni upošteval odrejenega ukrepa policista. Skupaj torej, reci in piši, približno 850 evrov.