Huda ura vzela tudi elektriko

VIDEO: V Grosuplju se je zgodil pravi vesoljni potop

S.R./J.P.
6. 8. 2017, 20.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nebo se je nenadoma pooblačilo, nato pa so začeli odzvanjati prvi ledeni izstrelki. Grosuplje danes, malo po 19. uri.

Facebook/Rok Nika Skubic
Huda ura v Grosuplju.

"Ob 19.20 je v Ponovi vasi, občina Grosuplje, zaradi neurja izpadla dobava električne energije 1320 odjemalcem," sporoča Uprava za zaščito in reševanje. Voda pa je zalila tudi Sončne dvore, garaže, bloke in vsaj 30 vozil. Kaj se je zgodilo? Huda ura, če gre verjeti slikovitemu opisu našega bralca:

"V Grosuplju se je zgodil pravi vesoljni potop. Nekaj po 19. uri se je delno pooblačilo - sprva je zgolj deževalo, nato pa so začeli odzvanjati prvi ledeni izstrelki. Ni trajalo dolgo, preden je začelo pokati, kot da bi nekdo pekel pokovko. Toča se je sčasoma prelevila v silovit naliv, ki je prevrnil dva smetnjaka pri sosednjem vrtcu in zalil parkirišče. Tudi jaški na cestišču niso zmogli vode, ki se je ulila z neba. Ta je rjava tekla po cestišču - s seboj je prinesla celo par čevljev. Padavine so prenehale po približno pol ure."

J.P.
"Jaški na cestišču niso zmogli vode, ki se je ulila iz neba," je opisal bralec.

Popoldne klestila toča

Neurje s točo je že okoli 15. ure že zajelo naselja Podstenje, Šembije, Zarečje in Topolc v občini Ilirska Bistrica. V Ilirski Bistrici je pa je popoldne klestila toča v velikosti jajca. Agencija RS za okolje predvsem v zahodni polovici Slovenije pričakuje do večera lokalna neurja z nalivi, sunki vetra in točo, saj se bodo nevihte ob samem prehodu fronte zvečer organizirale v tako imenovano nevihtno linijo.

Uprave za zaščito in reševanje je poročala o močnem vetru, ki je povzročal preglavice na območju Kobarida, kjer je burja odkrila streho hiše. Voda je zalivala kletne prostore na območju Žirov in Vrhnike, kjer je zalilo tudi prostore zdravstvenega doma. Na območju Logatca in Idrije pa je veter odkrival strehe in podiral drevesa, ki so ponekod tudi ovirala promet. Drevo je na streho stanovanjske hiše padlo tudi na območju Kranjske Gore. Pestro je bilo tudi drugje po Sloveniji.

Razmere naj bi se sicer sredi noči umirile.

J.P.
Odzvanjati so začeli ledeni izstrelki.