Novo vozilo

FOTO: Zagrabili so priložnost in uresničili sanje

M. L., Dolenjski list
26. 7. 2017, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Članom Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Cirnik se je uresničila velika želja, ko so nedavno prevzeli v uporabo novo gasilsko vozilo GVM-1 s štirikolesnim pogonom.

PGD Veliki Cirnik
Vse dobro z novim vozilom, gasilci!

Na slovesnosti je najprej na prizorišče prišel ešalon gasilcev s poveljnikom društva Jankom Kosom, zbrane je nagovoril predsednik društva Jože Zaplatar.

PGD Veliki Cirnik
Podelili so tudi gasilska priznanja.

»Za nas je bil v zadnjem obdobju cilj opremiti društvo z vozilom, ki bo zadostovalo našim potrebam. Kot veste, je območje našega društva hribovito in marsikje težko dostopno, in smo potrebovali vozilo s štirikolesnim pogonom. Čeprav smo o tem razmišljali že dlje časa, so bile naše besede o novem kombiju v letošnjem letu nepredstavljive. A ob koncu lanskega leta se je ponudila priložnost, ki smo jo zagrabili z obema rokama, in uspelo nam je uresničiti sanje. Čeprav se zdaj zdi, da smo postorili vse, kar je bilo potrebno, nas v prihodnje čaka še veliko dela. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo izpolnjevati naše poslanstvo,« je povedal.

PGD Veliki Cirnik
Gasilci so se pomerili v treh igrah.

Blagoslov novega vozila

Ker je bil boter vozila Janez Valant odsoten, je ključe v njegovem imenu poveljniku predal skrbnik vozila Mirko Koritnik, poveljnik pa jih je izročil šoferju Tomažu Remarju, ki je kombi tudi preizkusil in pokazal, da deluje. Novo gasilsko vozilo je blagoslovil župnik Jakob Trček.

PGD Veliki Cirnik
Vsaka sekunda šteje.

Ob prisotnosti poveljnika Gasilske zveze Sevnica in regijskega poveljnika Gašperja Janežiča sta udeležence dogodka nagovorila tudi sevniški župan Srečko Ocvirk in predsednik Gasilske zveze Sevnica Vinko Knez.

PGD Veliki Cirnik
Ena izmed iger je vedno tista s staro ročno brizgalno.

Brez tekmovanja ni šlo

Društvo je pripravilo tudi Gasilske igre brez meja. Na že 21. tovrstnem tekmovanju, ki se ga je udeležilo 15 ekip, so se gasilci pomerili v treh igrah; te so vsako leto različne, ena pa vedno poteka s staro ročno brizgalno. Zmago je slavila ekipa Na hitro zbrani Trebelani, drugi so bili gasilci PGD Primož, tretji pa člani PGD Krmelj. Ženska ekipa je bila tokrat le ena, vendar so gasilke iz PGD Zabukovje dokazale, da so si pokal res zaslužile.