Srborit

FOTO: Takšno kamenjanje je mogoče samo v Kamniku

lt
13. 7. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V Kamniku je sosedsko nagajanje preraslo v obmetavanje s kletvicami. Po zraku so poleteli kamni.

Eco Resort Kamnik
Zorman policije ne kliče, Majnika je privzel kot maskoto Eko Resorta.

Na družbenem omrežju facebook je zaokrožil posnetek, na katerem Robin Majnik v kamniški Eko Resort meče kamenje. »To, kar počne naš sosed, je naš vsakdan. Zavzel je stališče, da lahko upravlja cesto, in tako se tudi vede,« pojasnjuje Matjaž Zorman, lastnik omenjenega letovišča.

Facebook
Majnik med sosedskim metanjem kamenja.

Facebook
Sosed sosedu kamen

Facebook
Sosed sosedu kamen

Facebook
Sosed sosedu kamen

Facebook
Sosed sosedu kamen

Spor ima že daljšo brado, »začelo se je z izsiljevanjem za 100.000 evrov pred dvema letoma, ker pa nisem klonil, je začel birokratski terorizem. V smislu, da je vložil proti meni več kot 150 prijav, tožb, ovadb, kazenskih ovadb,« trdi Zorman in dodaja, da je znesek zahteval kot neke vrste odškodnino, a da je »šlo za tipično mafijsko izsiljevanje«.

Privzel ga je kot letoviško maskoto

Soseda se ni odločil ovaditi uradnim osebam, saj se mu tega »čisto enostavno – ne da«. Je pa Zorman na »nenavadno vedenje« opozoril na določenih drugih mestih, pri čemer ni želel biti konkreten. »Lahko rečem, da popestri vzdušje tukaj,« nadaljuje Zorman, »gostje se mu precej nasmejejo, prihrani nam stroške dodatnih šovov in zabave gostov.«

Samooklicani varuh pravice

To sicer ni prvič, da je Majnik vzel pravico v svoje roke. Pred nekaj meseci je Milanu Brglezu, predsedniku državne zbora, pisal, da že od samega začetka nasprotuje tako imenovani črni gradnji, v katero v prostem času meče kamenje.

»Moram priznati, da ste me hudo prizadeli kot legalista, demokrata, državnega uradnika in seveda kot državljana, saj ste s svojo prisotnostjo na prireditvi v Godiču, ki se je odvijala na objektih, ki nimajo ustreznih dovoljenj države, da bi lahko sploh obstajali, dali svetu in ljudstvu sporočilo o nepotrebnosti spoštovanja zakonov,« je Majnik zapisal v javnem pismu.

Majnika smo s klicem ujeli na delovnem mestu, zato se na navedeno ni mogel odzvati. Na njegovem linkedin profilu je sicer navedeno, da kot višji svetovalec dela v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana.