Nenavaden poziv na pomoč

Iskanje belega peugeota: Davida tudi sorodniki lep čas niso videli

Gabrijel Toplak
30. 5. 2017, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

O Davidu F. ne želijo govoriti niti njegovi sorodniki, ki so po nekajsekundnem molku vendarle izustili, da ga že nekaj časa ni bilo domov.

Andrej Zebec
V kratkem bodo v vseh avtomobilih sledilne naprave.

Potem ko je ptujski podjetnik Andrej Zebec, ki se med drugim ukvarja z oddajo vozil, mislil, da je že videl veliko in ga pri njegovem poslu težko karkoli preseneti, se je pošteno uštel.

10.000 evrov

naj bi bila vrednost avtomobila.

Za zdaj brez sledilnih naprav

Na družbenem omrežju Facebook, kjer tudi prodaja rabljena vozila, je presenetil z drugačno objavo. Zapisal je: »Prosil bi za pomoč, saj pogrešam avto. Pozna kdo Davida F. ali ve, kje je? On natančno ve, kjer je naš avto.« Za Novice Svet24 je Zebec povedal, da omenjeni 30-letnik prihaja iz Planice pri Framu, po njegovih informacijah pa naj bi se odpeljal v tujino. »Najel je pet let star avtomobil in ga še ni vrnil. Niti ga ne moremo najti,« je pojasnil Zebec in dodal, da v vozilih še nima sledilnih naprav.

Andrej Zebec pravi, da ima precej natančne podatke, da je David na Filipinih. Obiskal je tudi zagrebško letališče in tam iskal svoj avtomobil, a ga ni našel.

Mobilnik ves čas nedosegljiv

Sogovornik še pravi, da ob Davidovem obisku ni imel občutka o njegovih slabih namenih. »Strank ne sprašujem, zakaj potrebujejo avtomobil. Tudi njega nisem, saj ni dajal občutka, da bi lahko bilo karkoli narobe. Po nekaj dnevih me je še poklical in podaljšal najem vozila,« je razložil Zebec in nadaljeval, da ima Davidovo mobilno telefonsko številko, a je od takrat naprej ves čas nedosegljiv. »Bivši sodelavci so mi javili, da je na Filipinih, kjer naj bi delal in spoznal dekle, s katerim naj bi se celo poročil. Stike sem navezal že z njegovimi starši, jim povedal, kaj se mi je zgodilo, a so mi pojasnili, da že nekaj let ne živi več pri njih in ne vedo, kje je. To je vse, kar mi je uspelo izvedeti,« pravi Zebec, zato je zadevo prepustil policiji.

Izvedeli smo, da starši Davida nanj niso ponosni in so ga želeli že razdediniti, a zaradi birokracije tega takrat niso storili.

Policija in domačini redkobesedni

Na vprašanji, ali primer res obravnava policija in kaj je ugotovila, je Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, odgovoril, da po zakonu o organiziranosti in delu v policiji ta obvešča javnost o zadevah s svojega delovnega področja, če s tem ne škodi svojemu delu ali upravičenim koristim drugih. »Na vprašanje, ki se nanaša na konkretno osebo, zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov ne moremo odgovoriti,« je bil kratek policijski piarovec. Na Davidove sorodnike se je po telefonu obrnil tudi novinar časopisa Novice Svet24 in najprej naletel na molk. Na vprašanje, ali so ga nedavno kaj videli, pa je sorodnica, ki ne želi biti imenovana, povedala: »Ne bi želela govoriti o njem. Že nekaj časa ga ni bilo domov. Ne vem, kdaj bo ali če bo sploh prišel.«