Anketa

Cerar izpadel iz deseterice

M.K./STA
26. 3. 2017, 20.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Če bi danes potekale državnozborske volitve, bi z 11,9 odstotno podporo zmagala SDS, je pokazala anketa, ki jo je za POP TV izvedla agencija Mediana Pulse.

Bobo
Iz deseterice najbolj priljubljenih pa je izpadel premier Miro Cerar, ki je po podatkih ankete zasedel 14. mesto.

S 6,8-odstotno podporo sledi SD, tretje mesto pa bi zasedla SMC s 6,4-odstotno podporo. Podpora vladi vztrajno pada, ne podpira jo namreč 60,4 odstotka vprašanih.

Glede na izsledke ankete se je med strankami na četrto mesto uvrstila DeSUS s štirimi odstotki, na peto pa ZL, ki ima 3,4 odstotno podporo. NSi podpirajo trije odstotki vprašanih. V repu priljubljenosti ostale stranke lovi SNS z 1,6 odstotki podpore.

Nekaj manj kot desetina (9,1 odstotka) vprašanih se volitev ne bi udeležila, 22,1 odstotka pa ne bi volila nobene od naštetih strank. Neopredeljenih je bilo 26,5 odstotkov anketiranih.

Med politiki na prvem mestu ostaja predsednik republike Borut Pahor, sledi mu evropska komisarka Violeta Bulc, tej pa evropska poslanka Tanja Fajon. Četrto mesto je osvojil predsednik DZ Miran Brglez, peti je predsednik SD Dejan Židan, šesti poslanec SD Matjaž Han, sedmi poslanec ZL Luka Mesec, osmi pa župan Ljubljane Zoran Jankovič. Iz deseterice najbolj priljubljenih pa je izpadel premier Miro Cerar, ki je zasedel 14. mesto.

Anketo je na vzorcu 704 ljudi za POP TV opravila agencija Mediana Pulse.