Drama pri Šibeniku

Policija prijela 19-letnika, ki je osumljen umora staršev

R.T.
26. 3. 2017, 18.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sosednjo Hrvaško je pretresel dramatični lov na morilca 45-letnega pripadnika posebnih enot policije. To naj bi bil njegov 19-letni sin, ki je osumljen tudi za umor svoje matere.

STA
Slika je simbolična.

Po zadnjih podatkih je policija prijela osumljenca v Tribunju. Pri aretaciji je prišlo tudi do streljanja, vendar so 19-letnika prijeli nepoškodovanega. Policija je streljala v pnevmatike avtomobila in ga na koncu nepoškodovanega izvlekla iz avtomobila.

Pred tem so že krožile neuradne informacije, da naj bi storilec storil samomor.

So se uresničile temne slutnje, da je 19-letnik umoril oba starša?

Po neuradnih podatkih naj bi policija medtem našla tudi drugo žrtev morilca iz Čiste Velike. Po še nepotrjenih informacijah lokalnih medijev naj bi policija pozno popoldne v avtomobilu nasadu oljk približno tri kilometre od družinske hiše našli tudi žensko truplo. Policija še ni potrdila, da gre za pogrešano soprogo 45-letnega pripadnika specialnih enot policije iz Splita.

Policija je v soboto v garaži družinske hiše v kraju Čista Velika pri Vodicah, našla mrtvega 45-letnega moškega, ki je bil pripadnik posebnih enot policije iz Splita.

Okoliščine njegove smrti policija še preiskuje, zato so sprožili vse ukrepe za pojasnitev tega dogodka, je pisanju lokalnih medijev skopo sporočila šibeniška policija, ki zaenkrat ne razkriva drugih podrobnosti.

Naselje Čista Velika so obkrožili številni pripadniki policijskih enot za posredovanje in kriminalisti, prisotnih pa je tudi več policistov, ki so oboroženi z ostrostrelnimi puškami. Po prvih ugotovitvah pa vse kaže, da naj bi 19-letni sin umoril očeta s streli v čelo iz njegove službene pištole. Pogrešali so tudi njegovo mamo, zato je policija posumila, da je ubil tudi njo.

Policija je sprožila obsežno iskalno akcijo in danes obkolila neko hišo na območju Šibenika, vendar ga v njej niso našli in policisti so se po določenem času odstranili.

Medtem so lokalni mediji dobili informacijo, da naj bi v Čisto Veliko prispel vod 50-tih policistov enot za posredovanje, ki so začeli podrobno preiskovati širše območje in iskati pobeglega mladeniča. Celotno območje je preletaval tudi helikopter.

Umor naj bi se zgodil v soboto okrog 17. ure. Policijo je v nedeljo obvestil brat žene pokojnega policista, potem ko se dalj časa nihče ni odzival na telefon v hiši.

Truplo je policija našla v garaži, kjer je ležalo prekrito z rjuhami.

Po pisanju lokalnih medijev, je 19-letnik v soboto zvečer preživel v družbi s prijatelji v enem od lokalov v Vodicah, kjer naj bi jim zaupal, da je storil nekaj strašnega. Vendar ni podrobno povedal, kaj točno naj bi zagrešil. Po nepreverjenih informacijah, pa naj bi imel 19-letnik probleme z narkotiki.

Sosedje družine, kjer se je zgodil zločin, so povedali, da je njihov pes v noči na nedeljo neutrudljivo lajal, potem pa je kar naenkrat utihnil. Nihče ne ve, kje naj bi pes zdaj bil.

Družina je sicer uporabljala dva avtomobila, danes pa pred družinsko hišo ni bilo videti nobenega.