Varno kljub množici

Policisti poskrbeli, da je planiški praznik minil mirno

M.K.
26. 3. 2017, 15.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policija je na štiridnevni prireditvi v Planici ob sklepu svetovnega pokala v smučarskih skokih skupaj obravnavala 15 kršitev javnega reda in miru, pridržala štiri kršitelje in obravnavala dve tatvini.

Bobo
V štirih dneh je policija zagotovila prihod in odhod več deset tisoč obiskovalcev Planice.

Večjih kršitev pa ni bilo, kar na policiji pripisujejo dobremu načrtovanju ter proaktivnosti policistov.

V štirih dneh je policija zagotovila prihod in odhod več deset tisoč obiskovalcev, ki so se pripeljali z več tisoč osebnimi avtomobili, okoli 1200 avtobusi ter okoli 200 avtodomi, so danes sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Največ dela je bilo v soboto, sicer pa so skupno obravnavali 15 kršitev javnega reda, pridržali štiri kršitelje in obravnavali dve tatvini. Policisti so pomagali še trem osebam, ki so se izgubile, zdravniški službi pa so predali sedem obnemoglih oseb. V dveh primerih so o sumih kršitev obveščali pristojno službo finančne uprave.

Večjih kršitev, s katerimi bi bil huje moten javni red, ali bi bile huje kršene pravice ljudi, pa ni bilo. To je po mnenju policije rezultat dobrega načrtovanja in zavzetosti ter strokovnosti in proaktivnosti policistov, ki so vse dni skrbno opravljali policijske naloge. Zagotovo so zalegla tudi številna opozorila, s katerimi so obiskovalce opozarjali na lastno varnost in varstvo javnega reda.

Na avtocesti proti Ljubljani so popoldne iz prometa izločili eno voznico z 1,12 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, v Kranjski Gori pa voznico z 0,37 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, ki poleg tega ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja.

Zagotavljanje varnosti na dogodku s tako številčno udeležbo je bila izredno zahtevna naloga, policisti pa so jo uspešno opravili, so še navedli na policiji.