Ponudnik požrl dano besedo

Telemachove obljube niso zdržale dolgo

tc
2. 3. 2017, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po tem, ko je medijska hiša ProPlus, izdajateljica programov PopTV in Kanal A 16. januarja prekinila prizemno oddajanje programa, so pri Telemachu obljubljali, da svojih storitev ne bodo dražili.

Profimedia
Vsi veliki ponudniki paketov so dvignili cene.

Zaradi zahteve ProPlusa po plačevanju njihovih televizijskih programov so trije izmed štirih največjih slovenskih operaterjev oziroma ponudnikov televizijskih storitev preko kabelskega oziroma IP omrežja podražitve predstavili transparentno, saj je bilo jasno sklepati, da bo do podražitev prišlo.

Tako so Telekom, T-2 in Si.mobil zneske na položnicah dvignili praviloma za okoli tri evre, četrti operater, Telemach pa je nekaj časa zatrjeval, da svojih cen ne bo spreminjal, kar je razvidno iz določenih tvitov.

Twitter
Takšne so bile obljube 31. januarja.

Telemach je pogodbo s ProPlus podpisal prvi, pogoje, ki so sicer poslovna skrivnost, so tako tudi najdlje poznali. Vmesni čas so dobro izkoristili za novačenje novih uporabnikov. Po naših informacijah naj bi jim v tem času uspelo pridobiti okoli 4000 naročnikov na njihovo storitev Total TV, a jim storitve domnevno zaradi vremenskih razmer niso uspeli priklopiti, pogodbo pa naj bi še podpisali pod starimi pogoji.

Danes so pri Telemachu sporočili, da bodo s 1. aprilom spremenili cene, kar pripisujejo "spremenjenim razmeram na trgu".