Pomoč

Fantje v modrem niso le strah in trepet

T.L.
24. 11. 2016, 10.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policisti velikokrat priskočijo na pomoč ljudem ali živalim v stiski.

STA
Policisti tudi pomagajo in ne le kaznujejo.

Velikokrat je slišati - upravičene ali ne - pritožbe na delo policistov, češ, da jih ne zanima drugega, kot polnjenje državnega proračuna. Pa ni vedno tako, v medijih se znajdejo tudi drugačne zgodbe, v katerih se izkažejo policisti. 

Pred dnevi so blejski policisti pomagali izgubljenemu psičku brez tačke, policista pa sta psa spustila v intervencijsko vozilo in preko facebooka iskala njegovega lastnika. Uspešno. To še zdaleč ni prvi ali edini primer, ko so policisti priskočili na pomoč živalim.

In ne le živalim, tudi ljudem v stiski ob številnih priložnostih priskočijo na pomoč. Po srečnem razpletu z zgodbo o izgubljenem psičku je slovenska policija na svojem facebook profilu delila še zahvalo občanke Jane, ko je njenemu bratu na pomoč prijazno priskočil na pomoč mariborski policist. 

Spremstvo do klinike

Jana je zapisala, da je v torek imel njen brat operacijo v eni od mariborskih klinik. Ker pa se je izgubil, je bil pozen in je nato vprašal policista za smer ter mu razložil okoliščine. Policist mu je dejal, da naj mu sledi in ga je spremil do lokacije. 

S pohvalo seje Jana želela zahvaliti policistov, ker njegovega imena ni vedela.

Pod zapisom so številni tudi sami delili pozitivne izkušnje, ki so jih imeli s policisti in opozorili, da se o lepih gestah mož v modrem premalo govori.