Konzilij odločil

FOTO: Mati s solzami v očeh, zbrani pa: "Vsi smo Neža"

T.L., M.K.
8. 11. 2016, 11.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Okoli 10 žensk se je zbralo pred Pediatrično kliniko v podporo deklici Neži Arnolj.

M24.si
Zbrani so se srečali z Rajkom Kendo.

Ob usodi male deklice Neže, ki so ji zdravniki napovedali skorajšnjo smrt, vendar še vedno živi, je Slovenija razdeljena. Potem ko so Nežini starši izgubili zaupanje v zdravniki v UKC Ljubljana in želijo deklico prepeljati v ustanovo v tujini in tudi pridobiti drugo mnenje tujega zdravnika, je odprtih še več možnosti o dekličini prihodnosti. 

M24.si
Nežina mama Zala.

Potem ko se je včeraj prvič v teh dneh v zvezi z zdravstvenim stanjem in postopki zdravljenja deklice oglasilo vodstvo Pediatrične klinike in zdravniki, ki so zdravili oziroma pregledali deklico, se nadaljujejo prizadevanja civilne družbe, da bi za deklico najhitreje našli rešitev. 

Policisti pričakali mamice
Ob 11. uri se je pred Pediatrično kliniko zbrala skupina približno 10 žensk, ki se jim je pridružila tudi Nežina mama Zala Arnolj. Ni šlo za uradno prijavljen shod, ampak skupino mamic, ki se je odločila, da se srečajo pred kliniko in spijejo kavo.

Po poročanju naše novinarke Milke Krapež s terena pa so pred kliniko in v njeni notranjosti že petnajst minut pred napovedanim srečanjem mamic policisti. Ker srečanje ni bilo prijavljeno kot shod, lahko le ugibamo, kdo je policijo obvestil o srečanju mamic pred kliniko.

M24.si

Skupina mamic, ki so bile zelo jezne, se je v prisotnosti številnih predstavnikov medijev srečala tudi s strokovnim direktorjem pediatrične klinike Rajkom Kendo in predstojnikom KO za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Ivanom Vidmarjem. Zbrani so v rokah držali napise "Vsi smo Neža".

Zdravniški konzilij se je danes popoldne že sestal, svojo odločitev pa bodo najprej sporočili staršem deklice. Sestanek s starši in zastopnico pacientovih pravic je dogovorjen za jutri, ko bo obveščena tudi javnost.

Nežini mamici v podporo tudi Renejeva mamica

Med mamicami je bila tudi Amela Tadić, mamica malega dečka Reneja, ki so mu, kot se spomnimo, zdravniki želeli odrezati nogico, po zdravljenju v tujini pa je ohranil nogico in danes že igra nogomet. Tadićeva je zdravnikom zabrusila, da niso bogovi v belem, ampak da so plačani z denarjem davkoplačevalcev in ne svojim. Ob tem so spomnile tudi na zdravniško stavko, ki se je začela prav danes. 

Jezne mame so zdravnike spraševale, koliko otrok bo še moralo umreti in tudi sicer za zdravnike niso našle pretirano prijaznih besed.